10.1 C
Campulung Muscel
19/05/2024

Tânărul care şi-a tâlhărit vecina, trimis în judecată

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Schitu Goleşti au finalizat cercetările în dosarul penal deschis pe numele lui Constantin Cristi Popa, suspect de săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată.
În prezent, tânărul de 31 de ani, din Berevoeşti, este arestat preventiv, următoarea verificare a măsurii fiind pe 12 aprilie, când expiră cele 30 de zile, dispuse de Judecătoria Câmpulung.
Pe 14 martie 2022, bărbatul a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile, chiar dacă el a cerut arest la domiciliu. A contestat decizia instanţei câmpulungene, Tribunalul respingându-i apelul ca nefondat, fiind obligat să achite 100 lei, cheltuieli judiciare către stat.
Din verificările efectuate, s-a stabilit că, în noaptea de 13 spre 14 martie, Constantin Cristi Popa a intrat, fără drept, în locuinţa unei consătence, de 66 de ani. Femeia a auzit zgomote ciudate în casă, iar când s-a dus să vadă ce se întâmplă, a dat nas în nas cu individul, care era îmbrăcat cu blugi şi vestă negre, mănuşi negre, iar fesul, tot negru, îl găurise în dreptul ochilor.
Ca să-şi asigure scăparea, infractorul a ameninţat-o cu moartea pe femeie, de la care a luat suma de 500 de lei, după care s-a făcut nevăzut în noapte.
Păgubita a anunţat autorităţile, indicând şi posibilul făptaş, pe care l-a recunoscut după voce, fiindcă acesta o mai ajuta din când în când la treburile gospodăreşti. În scurt timp, Constantin Cristi Popa a fost identificat de poliţişti, prejudiciul fiind recuperat în totalitate şi restituit femeii.
Individul este recidivist, în octombrie 2021 a fost liberat din penitenciar, unde a ispăşit o condamnare pentru furt. Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de trimitere în judecată. Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!