3.3 C
Campulung Muscel
20/04/2024

 26 martie: Ora Pământului – stinge lumina pentru planetă!

În fiecare an, în ultima sâmbătă a lunii martie, se sărbătoreşte Ora Pământului.

Evenimentul a fost susţinut pentru prima dată de WWF (World Wide Fund for Nature) în 2007 la Sydney, în Australia. Principalul motiv care a stat la baza organizării evenimentului a fost conştientizarea problemei schimbărilor climatice, dar şi consumul exagerat al resurselor Pământului. Iniţiativa s-a extins la conceptul de „Mai mult decât o oră pentru planetă” (Beyond the Hour) pentru a încuraja acţiuni concrete prin care oamenii să fie mai activi în comunitate şi să aibă un rol mai mare în protejarea mediului.

„Cum te poţi implica? Ca un gest simbolic, limitează folosirea energiei electrice în această zi pentru o oră (de regulă, în intervalul orar 20.30 – 21.30); participă la evenimentele susţinute de organizaţiile de mediu cu această ocazie; consumă responsabil energia electrică pe parcursul întregului an; alege variante de energie verde (solară sau eoliană) pentru gospodăria ta; petrece cât mai mult timp în natură şi bucură-te de beneficiile acesteia pentru sănătate!”, este mesajul deputatului Simona Bucura Oprescu transmis cu această ocazie.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!