10.1 C
Campulung Muscel
19/05/2024

În prima zi fără stare de alertă, mai bine de jumătate dintre aleşi s-au izolat în online

Prima şedinţă a Consiliului Local Câmpulung, desfăşurată în ziua încetării stării de alertă, l-a pus serios la muncă pe „MC-ul” Ionel State, care a dat din butoane la fel de mult cum a dat din gură. Aleşii care au preferat online-ul s-au învăţat comozi: să deschidă laptop-ul şi să ridice mâna. Sau să spună „prezent”, „pentru”, „împotrivă”, „mă abţin”, ca să nu-i mai numere secretarul şi preşedintele de şedinţă. Executivul le-a creat condiţiile ca să lucreze, vorba aceea, de drag pentru comunitate. Au microfoane, deci se aud, stau la masă, stau faţă în faţă, ca la o dezbatere care se respectă. Culmea, deşi din tabăra PSD au existat cele mai insistente apeluri de a se reveni la şedinţele în sală, miercurea trecută, aleşii social-democraţi s-au izolat în online, în prima zi de libertate post-pandemie.

Sistemul de sonorizare, prevăzut cu sistem de vot, trebuia să elimine „chiuitul” preşedintelui de şedinţă, urmat de “ecoul” celor din online. Când colo, a strigat Ionel State, la şedinţa fizică, la fel ca la cele virtuale, întrucât mai bine de jumătate dintre aleşi s-au refugiat în online. Anca Dumitrescu şi Alexandru Hagi nu au participat deloc, iar lui Ciprian Neculăescu mandatul i-a încetat din 28 februarie. Dintre cei 16 participanţi, în sală n-au fost decât şase consilieri! Ionel State (PNL), în postura de preşedinte, Adrian Vlădău (USR) care a preferat prezenţa fizică la aproape toate şedinţele, în timpul pandemiei, Cristi Creţu (PNL) şi cei trei consilieri POL, prezenţi în formulă completă: Dorin Mirea, Iulia Bâlea şi Dan Şain.

Intuind că întâlnirea va dura puţin, zece consilieri au intrat pe platforma online, forţându-l pe „maestrul de ceremonii” nu numai să-i nominalizeze şi la prezenţă, şi la vot, ci şi să apese pe buton, pentru înregistrarea opţiunii celor rămaşi acasă. L-au pus la muncă pe Ionel State PSD-iştii, absenţi din sală în integralitatea celor patru „bucăţi”: Constantin Ivan, Mărgărin Blidaru, Mirabela Manea şi Gabriel Neacşu, USR-iştii Andreea Ionescu, Iulian Zanvetor, Dan Belu, Constantin Ţurţulea, Cristi Ciobănică şi viceprimarul Nicolae Zaharia.
Scuza cu serviciul nu mai funcţionează, în cazul majorităţii, în acest mandat, de vreme ce şedinţele de Consiliu au fost stabilite la ora 17.00. O treime din masa prezidiului a fost ocupată de dispozitivele de vot ale „absenţilor”, în locul cărora votul a devenit responsabilitatea lui Ionel State, care a stat cu mâna întinsă zece minute, cât a durat întrunirea. „Toată lumea e acolo? Vai de mine ce e acolo!”, nu-şi putea reţine mirarea secretarul Ramona Simion că, după doi ani de pandemie şi de cârâială că aleşii sunt ţinuţi intenţionat în online, în prima zi fără stare de alertă, erau buluc pe ecran.

„În încheiere, aş vrea să stabilim că nu mai putem să facem şedinţe online, indiferent ce probleme are un consilier sau altul în acea zi, deoarece legea nu ne mai permite. Regulamentul Consiliului Local şi tot ce s-a făcut până acum au fost pentru stare de urgenţă şi stare de alertă. În acest moment, şedinţele se vor ţine numai fizic.”, i-a anunţat Ionel State înainte de a declara şedinţa închisă. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!