11 C
Campulung Muscel
22/05/2024

Zeci de jandarmi vor supraveghea manifestaţia de mâine, din Piaţa Primăriei

În acest sfârşit de săptămână, peste 100 de jandarmi se vor afla la datorie pentru a asigura măsurile de ordine la o manifestare care va avea loc în data de 12 martie în municipiul Câmpulung, dar şi la competiţii sportive din judeţul nostru. Totodată, jandarmii vor avea în vedere şi prevenirea şi combaterea faptelor de natură contravenţională sau penală.

 

Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a evenimentelor, Jandarmeria Argeş face participanţilor următoarele recomandări:

-să se informeze cu privire la obiectele interzise de organizator, altele decât cele prevăzute de lege;

-să manifeste răbdare, să respecte recomandările jandarmilor şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;

-în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite sprijinul forţelor de ordine din zonă sau să solicite echipajele de jandarmi prin numărul unic de urgenţă 112;

-părinţii sunt rugaţi să supravegheze cu atenţie sporită copiii;

-din raţiuni de siguranţă publică, recomandăm participanţilor să nu vină cu bagaje sau genţi voluminoase.

Jandarmeria Argeş reaminteşte că, în conformitate cu prevederile Legii 60 din 1991, privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, este interzisă şi constituie infracţiune participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora.

Scopul misiunilor jandarmeriei este acela de a menţine un climat de linişte care să permită exercitarea drepturilor şi libertăţilor garantate tuturor cetăţenilor de prevederile legale în vigoare şi de Constituţia României.

 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!