0.7 C
Campulung Muscel
03/12/2022

Loredana Năstase găzduieşte în locuinţa familiei cinci ucraineni

Loredana Năstase, managerul Restaurantului „Janet”, a găzduit, până mai zilele trecute, o mamă cu doi băieţi, care a ajuns cu bine la rudele din Bulgaria. Tânăra a plecat cu copii din Ucraina şi a intrat în România prin Republica Moldova, fiind preluată chiar de la vamă de câmpulungeni. În prezent, aceasta are cazaţi în apartamentul familiei alţi cinci ucraineni, printre care şi un băiat cu probleme grave de sănătate.
„Marina din Ucraina şi copiii ei au ajuns cu bine în Bulgaria şi ne asigură de toată dragostea ei! Vineri noaptea (n.r. 4 martie), după ora 1.00, au ajuns la noi alte cinci suflete pornite în pribegie. Sunt doi băieţi (unul cu un grad foarte mare de handicap), tatăl lor şi două mame. Se vede după ei că au fost corporatişti, acasă în Ucraina. Le-am oferit un apartament cu trei camere şi garanţia că pot sta la noi până când se vor putea întoarce la Odessa (oraşul lor asediat) în siguranţă. Ce ştiu este că împreună cu familia mare (fraţii şi nepoţii) le putem asigura fără probleme traiul zilnic, dar ce mă îngrijorează este cum vom asigura eventuala asistenţă medicală pentru băiatul bolnav. Ieri i-am invitat la masă la restaurant şi pe ceilalţi refugiaţi de la Stoeneşti (oaspeţii lui Alex pantofaru’). Sunt toţi atât de tineri şi frumoşi, dar atât de trişti… Abia se ating de mâncare. Cel mai mult îi bucură faptul că au acces la internet şi află în timp real ce se întâmplă la ei acasă. Îmi doresc din tot sufletul să-i putem ajuta pe cât mai mulţi, dar, în acelaşi timp, prezenţa lor în viaţa noastră îmi provoacă un rău organic. Nu pot să mă delimitez de suferinţa lor, nu pot să gândesc că nu e problema noastră… Prin postările mele cu privire la refugiaţii ucraineni NU aştept laude sau felicitări (sunt alţii care le merită din plin), îmi doresc doar ca mesajul cu adevărat important să fie acela, că fiecare dintre noi putem contribui cu picături de fapte bune, într-un haos controlat de alţii.”, a scris Loredana Năstase pe Facebook.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!