10.7 C
Campulung Muscel
27/05/2024

Primăriţa discută, în această dimineaţă, cu şefii magazinelor Kaufland, Lidl, Penny şi Carrefour, pentru a asigura stocul necesar de apă plată

În această noapte, în jurul orei 01.00, s-a produs o avarie serioasă la conducta de aducţiune, la Voineşti, în zona Mecarom. La ora 09.00, când primarul Elena Lasconi a făcut declaraţii oficiale despre incident, echipele de intervenţie încă nu începuseră lucrul, pentru că nu a fost degajată apa şi nu puteau lucra. În cel mai fericit scenariu, spunea şefa Executivului, apa va curge la robinete în cursul nopţii. Undeva pe la miezul nopţii, era estimarea optimistă a conducătoarei Câmpulungului.

„Spun în cel mai fericit scenariu, dacă conducta în zona respectivă este din oţel, înţeleg. Vreau să vă anunţ că, dacă va veni apă la robinet, la miezul nopţii, aceasta va avea turbiditate mare şi nu este potabilă. La fel, apa care se va distribui, astăzi, în Câmpulung nu este potabilă, este menajeră.”, a afirmat primarul Elena Lasconi.

La cele două spitale există suficientă apă pentru a funcţiona în cursul zilei de astăzi. „ADP-ul va răspunde tuturor solicitărilor pe care oamenii le vor face la numărul de telefon 0248.511.034, dacă sunt străzi precum Târgoviştei, Valea Româneştilor, Pârşenilor, Şoseaua Naţională, Mărcuş. ADP a dus apă deja la Policlinică şi va distribui şi în Mărcuş, în zona Bisericii Fundeni, şi la blocurile uzinei. Cei de la ADP vor merge, practic, în tot oraşul, pentru a asigura apă. Tot cu ADP vreau să ajungem la centrele de plasament, la casa de tip familial şi complexul de servicii pentru copilul în dificultate. Mai sunt unele private, înţeleg, dar, totuşi, este vorba despre un cămin de bătrâni, centrul de dializă, putem să mergem pe străzile respective şi să distribuim apă. Ar mai fi câteva centre, „Vladimir Ghica”, Centrul de Logopedie, „Start pentru autism”, unde vor ajunge cei de la ADP cu apă. Încă o dată, apă menajeră!”, a precizat Elena Lasconi.

În această dimineaţă, la ora 10.00, primăriţa şi-a fixat o discuţie cu şefii de magazine ale marilor comercianţi din Câmpulung: Kaufland, Lidl, Penny şi Carrefour, pentru a asigura stocul necesar de apă plată. „Împreună cu cei de la Direcţia de Asistenţă Socială, toată Direcţia va fi astăzi focusată pe acest subiect. Avem 305 persoane în evidenţele Direcţiei şi 30 de asistenţi. Vom lua legătura cu toţi şi acestora nu doar că le vom asigura apă menajeră, dar le vom asigura inclusiv apa potabilă, pentru consum. Încă o dată, fac apel la cetăţenii Câmpulungului să sune la numărul de telefon 0248.511.034 dacă la ei nu a ajuns nicio cisternă. O să acţionăm cu trei cisterne puse la dispoziţie de pompieri. Este vorba de două de 5.000 de litri şi una de 9.000 de litri. Cei de la CBRN ne ajută cu două cisterne de 3,5 tone. Iar de la ADP avem o cisternă de 1.000 de litri.”, a continuat Elena Lasconi.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!