0.2 C
Campulung Muscel
04/02/2023

Informații utile persoanelor cu teste rapide pozitive

Dacă ați făcut un test acasă, recoltat de dumneavoastră sau de un membru al familie și este pozitiv, iată care sunt pașii de urmat după:

-este absolut necesară testarea la un centru avizat sau prin Serviciul de Ambulanță;

-dacă testul este pozitiv, datele personale, cele de contact precum și cele legate de rezultatul testului vor fi introduse în platforma de înregistrare a persoanelor diagnosticate cu infecția cu SARS-CoV-2, de către laboratorul unde a fost făcută testarea!

-nu trebuie să anunțați dumneavoastră Direcția de Sănătate Publică. Este obligația laboratorului!

-reprezentanții Direcției de Sănătate Publică vă vor contacta pentru ancheta epidemiologică.

Acest lucru s-ar putea să dureze chiar și câteva zile din cauza numărului mare de cazuri, respectiv anchete. Nu vă va afecta! Perioada de izolare se calculează din ziua testării (cea făcută pe o cale oficială).

Direcția de Sănătate Publică transmite decizia către medicul dumneavoastră de familie, iar pe baza acesteia, va fi eliberat concediul medical.

”Este recomandat ca, imediat ce aflați că testul este pozitiv, să vă anunțați medicul de familie și să cereți tratament. Puteți apela și la centrele de evaluare din județ.

Pașii trebuie urmați și în cazul copiilor testați acasă cu testele primite de la unitățile de învățământ. Orice copil cu rezultat pozitiv, trebuie testat oficial la o unitate autorizată. Testul valabil, indiferent de rezultat, este cel recoltat la o unitate autorizată. Vă recomandăm ca, în cazul în care mergeți spre o locație de testare, să evitați mijloacele de transport în comun.”, a fost mesajul prefectului Radu Perianu.

Vă reamintim care sunt centrelor de evaluare din Argeș. Câte două la Pitești: Spitalul de Pediatrie, strada Dacia, nr. 1 și Spitalul Județean de Urgență, Bulevardul IC Brătianu, nr. 62 (la Secția Boli Infecțioase); și Câmpulung: Spitalul Municipal, strada Doctor Costea, nr. 8 și Spitalul de Pneumoftiziologie, strada Lascăr Catargiu, nr. 38; și unul la Mioveni, la Spitalul Orășenesc, Bulevardul Dacia, nr. 131A.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!