23.1 C
Campulung Muscel
21/07/2024

Elena Lasconi a discutat cu directorul Greenpeace despre situaţia deşeurilor periculoase de pe fosta platformă ARO

Situaţia deşeurilor depozitate pe platforma fostei uzine ARO este aceeaşi de mulţi ani, otrăvurile sunt de neclintit din cauza situaţiei juridice foarte încâlcită. Primarul Elena Lasconi a declarat război deşeurilor de la ARO încă din campania electorală şi, de când a preluat mandatul, a început o bătălie pe mai multe fronturi pentru a scăpa oraşul de aceste mizerii.

Edilul a iniţiat inclusiv o petiţie online, îndemnând oamenii de pretutindeni să semneze, sprijinind astfel demersul său de a-i scăpa pe câmpulungeni de otrăvuri. Petiţia ar urma să ajungă la Guvern, care va fi decidentul în cazul bombei ecologice de la Câmpulung.

Despre situaţia gravă de pe platforma Landmark, primarul Elena Lasconi a discutat şi cu directorul Greenpeace, care a fost astăzi la Câmpulung.

„Astăzi am discutat cu Valentin Sălăgeanu, directorul Greenpeace România despre situaţia unică şi gravă a deşeurilor periculoase de pe fosta platformă ARO. Am stabilit paşii concreţi pe care urmează să îi facem cu speranţa că aceste otrăvuri vor dispărea din Câmpulung. Urmează să concretizăm ce ne-am propus şi sper să ni se alăture toţi medicii din Câmpulung, elevii, profesorii, câmpulungenii care vor să trăiască în siguranţă, toţi românii din ţară şi diaspora, care înţeleg că aici stăm pe un butoi cu pulbere. Nu va fi uşor pentru că e o situaţie foarte încâlcită juridic. Soluţia stă în decizia Guvernului. Ca să înţeleagă cât de gravă e situaţia e important să o semnalăm cât mai mulţi. Aşa că, vă rog să semnaţi petiţia cu care vom merge şi la Guvern!”, a declarat primarul Elena Lasconi.

 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!