11.6 C
Campulung Muscel
24/05/2024

Cod portocaliu de viscol la munte, toate traseele din munţii Făgărăş – Iezer, Păpuşa, Piatra Craiului rămân închise

Pentru zona montană a judeţului Argeş a fost emisă o atenţionare „Cod Portocaliu” de viscol. La munte, vântul suflă cu putere ceea ce a dus la formarea plăcilor de vânt. Vizibilitatea în acest condiţii este redusă sub 50 de metri. La altitudini de peste 1.800 de metri stratul de zăpadă este îngheţat la suprafaţă.

Riscul de producere a avalanşelor este de gradul 2, acesta fiind amplificat în zonele cu plăci de vânt, care se pot rupe şi aluneca la supraîncărcări. Toate traseele din munţii Făgărăş – Iezer, Păpuşa, Piatra Craiului rămân închise.

Salvamont Argeş recomandă să nu plecaţi singuri pe munte şi să fiţi echipaţi pentru sezonul de iarnă şi pentru temperaturi de scăzute. Să purtaţi bocanci şi să aveţi în dotare colţari şi pioleţi!

Evitaţi pe cât posibil traseele din zona alpină! Nu ezitaţi să cereţi sfatul Salvamont la numărul corespunzător sintagmei 0SALVAMONT sau la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!