20.7 C
Campulung Muscel
21/07/2024

Până pe 20 decembrie, viitorii ctitori ai „Pieţei Neacşu” mai au timp să se înscrie la licitaţie

La o săptămână distanţă de momentul votului în Consiliul Local, acordat unei documentaţii de o amploare ce impunea sacrificarea mini-vacanţei pentru studiul ei, s-a dat startul licitaţiei pentru „Piaţa Neacşu uneşte comunitatea”. Pe 25 noiembrie, Executivul obţinea aprobarea Legislativului municipal pentru studiul de fezabilitate, iar pe 2 decembrie, în SICAP era postată invitaţia adresată constructorilor, atraşi cu un contract de 3.217.180,87 lei. Primăria caută un executant care să presteze pentru preţul cel mai mic o lucrare conţinând şase fronturi de lucru, reprezentând tot atâtea intersecţii şi scuaruri: Romarta, „La ruşi” (parţial), Rotunda, Gardă, spaţiul verde de la Jandarmi şi zona de vizavi de Cimitirul Grui. Patronii cu afaceri în domeniul construcţiilor au timp să-şi prezinte ofertele până pe 20 decembrie 2021, zi în care se vor şi deschide.

Cele şase intersecţii şi scuaruri se vor un omagiu adus boierului Neacşu

Anunţul publicat, pe 2 decembrie 2021, pe portalul destinat achiziţiilor întreprinse de bugetari, dă un răgaz de înscriere participanţilor de două săptămâni şi jumătate. De Ignat se deschid ofertele, după care intră în etapele de evaluare tehnică şi financiară, care trebuie realizate până pe 24 ianuarie 2022.
Ce doreşte Primăria? Proiectare şi execuţie pentru amplasamentele în care vor fi amplasate, printre multele amenajări dorite, cele şase litere ale cuvântului „NEACŞU”: „N” – zona „La ruşi”; „E” – zona „La Gardă” (inclusă în „BINE AŢI VENIT”); „A” – zona „Rotunda” (inclusă în „ROTUNDA”); „C” – zona „Romarta” (inclusă în „CÂMPULUNG”); „S” – zona Schei (inclusă în „SCHEI”); „U” – zona Grui (inclusă în „GRUI”).

„Administraţia locală a municipiului Câmpulung îşi propune să amenajeze spaţii ale domeniului public, scuaruri, în cadrul conceptului „Piaţa Neacşu uneşte comunitatea”. Amplasamentele selectate se află în zonele preponderent cu activităţi comerciale, zone cu tranzit intens.
Au fost selectate şase amplasamente, aspect care oferă posibilitatea de a realiza un concept unitar, în care se vor integra elemente simbolice de tip caractere letrice din metal. Împreună, caracterele vor defini numele „NEACŞU” – numele boierului din Câmpulung. Integrarea caracterelor în concept va fi relaţionată cu mesaje sau denumiri vizuale specifice amplasamentelor.

Principalele elemente definitorii ale propunerii de amenajare sunt: =elemente arhitecturale simbolistice – redefinirea aleilor pietonale, asigurarea acceselor pentru persoane cu dizabilităţi; =realizare de locuri de relaxare, mobilier urban; =asigurarea iluminatului public şi a iluminatului ornamental; =realizarea sistemului de supraveghere video; =spaţii verzi: plantare de arbori, arbuşti. Spaţiile verzi contribuie la îmbunătăţirea calităţii mediului, la menţinerea echilibrului ecologic şi la ameliorarea peisajelor, în vederea realizării unui cadru favorabil desfăşurării activităţilor antropice şi menţinerii calităţii vieţii.”, este argumentaţia autorităţii contractante pentru intenţia menită să ne amintească, peste ani, că în 2021 am sărbătorit, mai mult decât ne-am fi dorit, „Scrisoarea lui Neacşu”.

Contractul are o valoare estimată de 3.217.180,87 lei, sumă defalcată astfel: servicii de proiectare – 165.250,39 lei (documentaţie pentru obţinerea autorizaţiei de construire + proiect tehnic + detalii de execuţie – 122.213 lei; asistenţa tehnică din partea proiectantului pe perioada de execuţie a lucrărilor – 35.897,39 lei; verificarea tehnică de calitate a proiectului tehnic – 7.140 lei); execuţia lucrărilor – 3.051.930,61 lei. Din această sumă, 2.038.828,83 lei reprezintă valoarea aferentă investiţiei de bază, în timp ce dotările au fost estimate la 940.319,79 lei. Pentru organizarea de şantier s-a estimat un necesar de 72.781,98 lei.

Astăzi se deschid ofertele la licitaţia cu cinci parcuri la pachet

S-a prelungit termenul acordat înscrierii participanţilor la licitaţia pentru cele cinci parcuri. Pe 18 noiembrie, când a apărut în SICAP „oferta de lucru” a Primăriei, cu o valoare estimată la 18.035.548,55 lei, firmelor li se dăduse un interval de timp destul de presant pentru pregătirea documentelor necesare participării la procedura de achiziţie. Până pe 6 decembrie 2021, trebuiau să fie gata cu toate, în aceeaşi zi fiind stabilită şi deschiderea ofertelor.

Termenul limită s-a prelungit cu trei zile, până pe 10 decembrie 2021. Data pentru etapele de evaluare tehnică şi financiară rămâne aceeaşi, 4 februarie 2022. Dintre ofertele depuse, autorităţile o vor selecta pe cea care conţine preţul cel mai scăzut. Vă amintim ce cuprinde pachetul cu cinci zone de amenajat la sume care n-au cum să-i lase indiferenţi pe întreprinzătorii în domeniu:
=Parcul de pe strada General Dragalina (peste drum de parcul Bisericii): 2.221.233,55 lei;
=Parcul de pe strada Alexandru cel Bun: 2.723.287,22 lei;
=Parcul de pe strada Gruiului (în zona terenului „Focului lui Sumedru”): 3.942.652,49 lei;
=Parcul „Prichindel”: 3.185.548,62 lei;
=Parcul central din Grui: 5.962.826,67 lei.
Câştigă ofertantul care prezintă autorităţii contractante preţul cel mai mic.
Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!