18.1 C
Campulung Muscel
22/07/2024

500 de porţii de fasole, cu sau fără cârnaţi, vor fi împărţite, de 1 Decembrie, în Piaţa Primăriei

  • Lumea va lua mâncarea la pachet, nefiind permisă servirea mesei în public
  • Tot pe 1 Decembrie, la ora 19.00, se aprind luminiţele şi se deschide patinoarul    

1 Decembrie deschide seria Sărbătorilor de Iarnă, la care, în acest an, Elena Lasconi şi-a propus să-i ţină pe câmpulungeni acasă la ei, ca să admire noile decoraţiuni, bradul împodobit cu gust şi, în general, spectaculozitatea acestui sfârşit de an, care va abunda în concerte. Ziua Naţională a României va fi celebrată într-o atmosferă pe măsura evenimentului: solemnă, în prezenţa unor oficialităţi reduse la nivel de reprezentare.

  • Depunere de coroane doar la Statuia Eroului Necunoscut din faţa Hotelului Regal

Primăriţa Elena Lasconi a anunţat patru acţiuni programate pe 1 Decembrie. Prima: o depunere de coroane, cu participare redusă, doar la Monumentul Eroului Necunoscut din Piaţa Jurământului. Anunţul primăriţei a fost completat de un comunicat al comandantului Garnizoanei Câmpulung, colonelul Ovidiu Stănescu. Acesta a transmis: „Cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României, în Garnizoana Câmpulung va fi organizată o ceremonie militară şi religioasă, depuneri de coroane şi jerbe de flori de către Comenduirea Garnizoanei, în colaborare cu Administraţia Publică Locală, la Monumentul Eroilor din Piaţa Jurământului, miercuri, 1 decembrie 2021, începând cu ora 10.00. Ceremonia se desfăşoară cu respectarea regulilor de protecţie şi prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.” Aşadar, din programul festivităţilor militare a fost eliminat ceremonialul de la Mausoleul Mateiaş.

  • La prânz, fasole cu cârnaţi, seara, luminiţe şi patinoar deschis                           

După evenimentele cu specific militar, câmpulungenii sunt invitaţi în Piaţa Primăriei, la o porţie de fasole cu cârnaţi sau fără, pentru cei care ţin post. Nu vor mai servi meniul tradiţional de 1 Decembrie în aer liber, în compania cunoscuţilor şi autorităţilor, regula cea nouă fiind să ia mâncarea la pachet. Primăriţa Elena Lasconi a anunţat că vor fi împărţite 500 de porţii de fasole. „N-o să fie tam-tam cu tuciuri şi pus cu polonicul în acel timp, ci vom oferi caserole închise, gata pregătite, cu tacâmuri, într-o pungă, ca să le servească acasă.”, a prezentat şefa Executivului cum va decurge acţiunea.

Tot pe 1 Decembrie, patinoarul se deschide pentru iubitorii acestui sport, odată cu aprinderea luminiţelor de sărbători, la ora 17.00. În aceeaşi zi va fi prezentat un spectacol organizat de Casa de Cultură „Tudor Muşatescu”, înregistrat la Mausoleul Mateiaş cu câteva zile înainte.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!