0.8 C
Campulung Muscel
19/04/2024

Continuă seria de rezultate excelente ale tinerilor piloţi de la RB Racing

Sâmbăta şi duminica trecută, pe 17 şi 18 iulie, pe circuitul de la Băbana s-a desfăşurat cea de-a patra etapă din cadrul Campionatului Naţional de Rally Cross. Şi de această dată, tinerii piloţi musceleni de la RB Racing au dat dovadă de talent şi îndemânare, reuşind să scoată timpi pe care piloţi cu mult mai multă experienţă şi care beneficiază de motoare mult mai puternice, nu îi ating.
Ilustrative sunt rezultatele înregistrate de Mihai Pelmuş, care a scos cel mai bun timp dintre toţi cei peste 40 de concurenţi: 5 minute, 14 secunde şi 29 de sutimi, în timp ce colegul său de club, Andrei Dună a fost câştigătorul detaşat al celor două zile de concurs, la clasa lui, reuşind şi al doilea cel mai bun timp: 5 minute, 18 secunde şi 87 de sutimi.

Printre puţinele fete care dovedesc o atracţie aparte pentru acest sport, Iris Muscalu s-a clasat pe locul III, la juniori 1 (9-13 ani).

La Juniori 2 (14-16 ani), acolo unde Andrei Dună a excelat, Rareş Şain s-a clasat pe locul 6.
La Clasa H1, câştigată autoritar de Mihai Pelmuş, Ştefan Udrea s-a clasat pe locul II, dar ulterior a fost descalificat pentru un incident de cursă. Etapa de la Băbana a fost una cu peripeţii, accidente şi răsturnări. Din păcate, nici piloţii musceleni nu au fost ocoliţi de acest gen de evenimente: Radu Nicolae s-a răsturnat în finală, iar David Nedelcu, Andrei Marinoiu şi Gheorghe Ticuţă au înregistrat abandon tehnic. În pofida acestor evenimente, echipa RB Racing s-a clasat în final pe locul II, la general.

Organizarea a fost una impecabilă, făcând din această etapă o adevărată sărbătoare locală. Primăria Băbana a avut o implicare deosebită, primarul Bebe Ivan fiind un împătimit al acestui sport. De notat că la start au fost prezenţi atât deputatul Adrian Miuţescu, cât şi viceprimarul municipiului Piteşti, Gelu Tofan. Premierea a fost făcută de musceleanul Cătălin Nicolaescu, vicepreşedintele Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Următoarea etapă se va desfăşura în intervalul 31 iulie – 1 august, la Câmpulung. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!