13 C
Campulung Muscel
02/12/2023

Ziua Universală a Iei va fi sărbătorită în Piaţa Primăriei

Sursă foto: Csiszar Barna

 

Joi, muscelenii sunt invitaţi să participe la evenimentul dedicat Zilei Universale a Iei şi a Sărbătorii „Sânzienelor sau Drăgaicelor”.

Casa de Cultură „Tudor Muşatescu” organizează joi, 24 iunie, în Piaţa Primăriei evenimentul cultural artistic „Scrisori din Lada de Zestre”. Debutează la ora 9.00, cu o expoziţie de costume populare din Muscel, din colecţia Mănăstirii Nămăeşti şi a meşterului popular Maria Plopeanu, din comuna Coşeşti. În paralel, participanţii pot participa la un atelier de cusături în cadrul căruia pot încerca arta acestui meşteşug străvechi.

Toţi participanţii, care sunt rugaţi să vină îmbrăcaţi în costume populare sau cu cel puţin cu un articol vestimentar din portul naţional, vor fi invitaţi să participe şi la o paradă pe traseul dintre Primăria Câmpulung şi Casa de Cultură „Tudor Muşatescu” şi retur, iar pe parcursul acesteia „Sânzienele şi Drăgaicele” se vor opri în anumite locuri pentru a se prinde în horă şi a cânta voioase aşa cum se întâmpla odinioară pe uliţele satelor din Muscel. Potrivit tradiţiilor populare, va fi aleasă „Drăgaica” dintr-un grup de şapte fete, care trebuie să fie cea mai cuminte, cea mai frumoasă, dar şi cea mai bună la inimă dintre toate. În final, toţi cei prezenţi se vor prinde în hora „Sânzienelor sau Drăgaicelor” pe platoul din Piaţa Primăriei Câmpulung.

„Evenimentul va continua de la ora 17.00 când primarul Elena Lasconi şi zece tinere vor îmbrăca şi vor defila în costumele populare muscelene produse de Cristina Chiriac, Cetăţean de Onoare al Municipiului Câmpulung. Parada va avea loc pe platoul din faţa Primăriei.”, a transmis Liviu Iana, managerul Casei de Cultură „Tudor Muşatescu”. E.M.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!