-0.4 C
Campulung Muscel
10/12/2023

AUR a reclamat încălcarea dispoziţiilor de desfăşurare a campaniei electorale de la Aninoasa

Autoritatea Electorală Permanentă a stabilit numele celor care vor fi operatori de calculator la nivelul Birourilor Electorale ale secţiilor de votare, constituite pentru alegerile locale parţiale de la finele săptămânii, din 27 iunie. La Aninoasa vor fi amenajate trei secţii de votare, iar la Rociu patru. La Secţia 199, de la Şcoala Gimnazială Broşteni-Aninoasa (corpul B), operator calculator va fi George Bunea; la Secţia 200, de la Căminul Cultural Valea Siliştii – Constantin Mihai Oprea; iar la Secţia 201, de la Şcoala Gimnazială Slănic – Milena Efigenia Şimon. Dan Marian Nedelcu şi Dan Brosaru Sminchişe au fost traşi la sorţi ca rezerve.
Contestaţie de la AUR, plângere de la PSD la Biroul electoral Comunal Aninoasa
După ce a publicat candidaturile definitive, la Biroul Electoral de Circumscripţie Comunală nr. 11 Aninoasa au fost depuse o contestaţie şi o plângere
Contestaţia a venit din partea Alianţei pentru Unirea Românilor, care a invocat încălcarea dispoziţiilor de desfăşurare a campaniei electorale. Acesta a fost supusă la vot, hotărându-se cu o majoritate de 6 la 3 (au spus „da” preşedintele, Simona Elena Nechifor, locţiitorul, Diana Elena Olaru, şi reprezentantul AUR, Armin Marian Gherman) respingerea plângerii formulate, apreciindu-se că nu este necesară luarea unor măsuri administrative sau aplicarea unor sancţiuni contravenţionale sau penale.
Biroul Electoral Comuna Aninoasa a fost convocat şi pentru a dezbate contestaţia depusă de PSD, privind completarea Birourilor Electorale ale secţiilor de votare şi cererea formulată de Alin Anton, în calitate de membru al BECC nr. 11 Aninoasa, rectificată de BEJ Argeş ca fiind contestaţie privind completarea Birourilor Electorale ale secţiilor de votare.
S-a supus la vot şi în unanimitate s-a hotărât rectificarea proceselor verbale emise de Birourile Electorale ale secţiilor de votare. Astfel, procesul verbal nr. 60/17.06.2021 a devenit nr. 1/17.06.2021 al BSV 199; procesul verbal nr. 61/17/06/2021 a devenit nr. 1/17.06.2021 al BSV 200, respectiv, procesul verbal nr. 62/17.06.2021, în nr. 1/17.06.2021 al BSV 201.
S-a continuat cu contestaţia conform căreia „Birourile Electorale ale secţiilor de votare se completează cu reprezentanţii propuşi de organizaţiile judeţene ale partidelor politice parlamentare, care depun la funcţia de primar, ca membri (…) în ordinea crescătoare a numărului cumulat de senatori şi deputaţi ai fiecărui partid.” BECC Aninoasa a constatat că propuneri au fost avansate de PSD, PNL, AUR, PMP şi Pro România, dintre acestea doar PSD, PNL şi AUR sunt partide parlamentare, nu şi PMP şi Pro România. Faţă de acestea, s-a spus la vot, în unanimitate hotărându-se admiterea contestaţiei şi a cererii formulate şi anularea proceselor verbale de completare a Birourile Electorale ale secţiilor de votare. În ordinea descrescătoare a numărului cumulat de senatori şi deputaţi, s-a hotărât completarea Birourilor Secţiilor de votare, astfel:
=Secţia nr. 199, Şcoala Gimnazială Broşteni
Preşedinte: Izabela Iarca
Locţiitor: Tudorel Stoica
PSD: Daniel Nicolae Brosaru Sminchişe, Mirela Lazăr Negescu
PNL: Mirela Georgeta Damaschin, Constantin Marius Şimon
AUR: Lenuţa Artimizia Răceanu
=Secţia nr. 200, Căminul Cultural Valea Siliştii
Preşedinte: Catela Maria Marta
Locţiitor: Crinuţa Georgiana Şimon
PSD: Violeta Ionela Iancu, Livia Andreea Preoteasa
PNL: Bogdan Alexandru Prunoiu, Maria David
AUR: Andreea Mihaela Bobeanu
=Secţia nr. 201, Şcoala Gimnazială Slănic
Preşedinte: Doina Marta
Locţiitor: Tămîioara Gănescu
PSD: Ionela Zamfir, Bogdan Dumitraşcu
PNL: Florin Mastan, Gabriel Hera
AUR: Elena Adriana Anghel
Isabela FILIP

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!