17.9 C
Campulung Muscel
June 15, 2021

Rezultate excepţionale pentru echipa RB Racing în prima etapă a noului sezon de Rally Cross

Sâmbăta şi duminica trecută, în comuna argeşeană Bradu, în vecinătatea aerodromului Geamăna, s-a desfăşurat prima etapă din noul sezon de Rally Cross. Manifestarea, organizată de CS „PRO CAR RACING TEAM”, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, a reprezentat o oportunitate pentru tinerii şi foarte tinerii piloţi musceleni de la clubul RB RACING, de a demonstra îndemânarea şi pasiunea cu care încearcă să ducă mai departe tradiţia acestui sport în municipiul de la poalele Mateiaşului.
Campioană en-titre, echipa RB RACING a participat cu 9 echipaje, majoritatea compuse din piloţi cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani, reuşind să obţină rezultate excepţionale: în clasamentul pe echipe – locul I.
La juniori 1 – primul pilot de gen feminin din echipa RB RACING, Iris Muscalu, a reuşit să ocupe locul II, la prima participare în campionat.
La juniori 2, locul 1 i-a revenit lui David Nedelcu, iar locul 2, lui Andrei Duna.
La Clasa H1, Mihai Pelmuş s-a clasat pe locul 1, iar Ştefan Udrea, pe locul 3.
La Clasa H2, Andrei Marinoiu a obţinut locul 1.
De remarcat este şi evoluţia meritorie, la Clasa Juniori 2, a sportivilor Radu Nicolae şi Rareş Şain, acesta din urmă aflat la prima participare.
Rallycross-ul este un sport ce constă în curse de automobile în stil sprint, desfăşurat pe un circuit cu suprafaţă mixtă (asfalt şi teren accidentat), în care se folosesc autovehicule special construite.
Rallycross-ul înseamnă dueluri roată la roată, drifturi spectaculoase şi maşini care accelerează foarte rapid. Este un sport prietenos cu publicul, deoarece mari porţiuni ale circuitului sunt vizibile pentru toţi fanii prezenţi; pentru toate vârstele, la care pot participa atât copii de vârstă mică (se licenţiază de la 9 ani, la categoria debutant fiind asistaţi în maşină de un adult), adolescenţi, cât şi adulţi până la orice vârstă.
RB Racing îşi doreşte să dezvolte şi să susţină acest sport în rândul tinerilor pasionaţi şi talentaţi, prin punerea la dispoziţie a expertizei membrilor săi şi a unei infrastructuri necesare pentru performanţă.
Următoarea etapă din Campionatul Naţional se desfăşoară în 19-20 iunie 2021 la Sibiu, dar, întrucât aceasta are loc în preziua examenului de capacitate, 4 piloţi câmpulungeni vor lipsi de la startul acestei etape, pregătirea şcolară având prioritate în acest caz.
În calendarul competiţional stabilit de FRAS, două dintre cele nouă etape ale acestei ediţii de campionat sunt programate la Câmpulung: etapa a V-a, 31 iulie – 1 august, respectiv etapa IX-a, 16 – 17 octombrie.
„Am terminat şi prima etapă din Campionatul Naţional de Rallycross! Anul acesta am făcut trecerea la clasa de Seniori, H1 şi cu puţine probleme am reuşit un loc 1! Vreau să mulţumesc enorm de mult familiei mele, deoarece îmi susţine visul de când eram mic copil, dar şi prietenilor, partenerilor, lui Dragoş Dinu, pentru sfaturile care m-au ajutat foarte mult, echipei RB Racing şi lui Adrian Leca, care mă sprijină enorm! Ne vedem la următoarea etapă!”, a transmis Mihai Pelmuş, primul clasat la categoria lui.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!