17.9 C
Campulung Muscel
June 15, 2021

Pentru că a scăzut rata de infectare cu COVID, elevii merg fizic la şcoală

Zilele trecute, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat scenariul de funcţionare a unităţilor şcolare din judeţul Argeş.
Localităţile unde rata de incidenţă este mai mare de 1/1.000 de locuitori, activităţile şcolare se vor desfăşura în scenariul 2. Acestea sunt: Cepari, Nucşoara, Vultureşti, Lereşti, Cotmeana, Pietroşani, Valea Iaşului, Budeasa, Sălătrucu, Arefu, Şuici, Bughea de Sus, Brăduleţ, Priboieni, Dobreşti, Dragoslavele şi Ţiţeşti.
Scenariul 2 presupune participarea zilnică, cu prezenţă fizică, în unităţile de învăţământ a tuturor preşcolarilor şi a elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, precum şi a elevilor din învăţământul special, indiferent de clasă, cu respectarea tuturor normelor de protecţie.
În toate celelalte localităţi din judeţul Argeş, participarea elevilor la activităţile şcolare se va face conform scenariului 1, care prevede participarea fizică zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea tuturor normelor de protecţie.
Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din 24 mai, privind scenariile în care vor funcţiona unităţile de învăţământ a fost adoptată exclusiv în baza propunerilor formulate de către Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, de consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ din judeţul Argeş, având în vedere rata incidenţei cumulate la nivelul fiecărei localităţi, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!