19/04/2025

Potrivit preşedintelui AJF Argeş, Cornel Sorescu, în sezonul compromis 2020-2021, Câmpulung ar putea avea în Liga a IV-a două echipe: Muscelul şi ARO!

Federaţia Română de Fotbal a organizat vineri, 9 aprilie 2021, o videoconferinţă cu preşedinţii asociaţiilor judeţene de fotbal, la care au participat preşedintele Răzvan Burleanu, secretarul general Radu Vişan, secretarul general adjunct Gabriel Boldescu, directorul Compartimentului Competiţii, Felic Grigore şi juristul Adrian Stângaciu, tema sesiunii fiind reluarea competiţiilor din fotbalul amator. Din partea AJF Argeş a fost prezent la discuţii preşedintele Cornel Sorescu, care anunţă că „fotbalul amator poate fi reluat în România, conform hotărârii luate de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Tineretului şi Sportului cu respectarea noului Protocol Medical elaborat în acest scop”. Preşedintele AJF Argeş a venit şi cu o veste neaşteptată, dar îmbucurătoare pentru fotbalul muscelean, într-o intervenţie telefonică la Muscel TV: municipiul Câmpulung ar putea avea două echipe în Liga a IV-a!

Cel puţin patru echipe, cu cel puţin şapte meciuri, în Liga a IV-a

În urma discuţiilor cu oficialii FRF, s-a stabilit ca, la nivelul Ligii a IV-a, campioana de judeţ, care va avea drept de participare la jocurile de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, trebuie comunicată până cel târziu la data de 8 mai 2021, ora 24.00. „Timpul fiind extrem de scurt, FRF a acceptat ca fiecare AJF să poată organiza acest campionat şi cu cel puţin patru echipe, dar astfel încât fiecare echipă să aibă cel puţin şapte jocuri disputate. Echipa campioană trebuie să fie posesoare de CIS ca personalitate juridică (ACS; CS; CSC AFC; FC; etc.). Jocurile de baraj pentru promovare în Liga a III-a se vor disputa astfel: turul 1, în data de 13 aprilie 2021, între echipe campioane de judeţ, prin tragere la sorţi, fără a se respecta criteriile geografice, pe teren neutru; turul 2, în datele de 16 mai 2021 şi 23 mai 2021. Câştigătoarea jocului din turul 1 va disputa un baraj (tur – retur) cu o echipa de Liga a III-a, aflată pe un loc retrogradabil, prin tragere la sorţi, dar cu respectarea criteriilor geografice. „E mult mai complicat, mai costisitor şi mult mai greoi, în opinia mea, pentru echipele de Liga a IV-a, care vin după un an în care nu au jucat deloc şi vor trebui să joace în turul 2 cu echipe din Liga a III-a, care au jucat non-stop. Am solicitat să nu se desfăşoare acest tur 2, dar nu mi s-a acceptat cererea, regulamentul e stabilit de Federaţia Română de Fotbal. În condiţiile în care nu putem să desfăşurăm un campionat întreg, au zis că nu putem să ne opunem”, precizează preşedintele AJF Argeş, Cornel Sorescu.

Până vineri, cinci echipe au confirmat participarea în Liga a IV-a

La nivelul judeţului Argeş sunt cel puţin cinci echipe interesate să participe la această ediţie inedită de campionat, în Liga a IV-a. Surpriza vine de la Câmpulung şi e una îmbucurătoarea pentru iubitorii fotbalului: două echipe ar putea reprezenta oraşul în această competiţie de scurtă durată. „Am semnale că la noi în judeţ sunt câteva echipe interesate de competiţie şi, surpriză, la Câmpulung s-ar putea să fie două echipe, Muscelul  şi ARO. Mai avem Basarabi Curtea de Argeş, Real Bradu, Juventus Bascov… încă nu am discutat cu FC Argeş, Dacia Mioveni. Mai voiau cei din Priboieni, dar trebuie să iau echipele pe rând, la telefon. Până acum cu astea cinci am vorbit. O să avem nişte facilităţi pentru ediţia asta, pentru că nu are rost să le mai luăm taxă de înscriere, declaraţie pentru şapte jocuri, iar vizele pentru carnete se iau la preţ de jumătate pentru partea din toamnă, ca să zic aşa”, a declarat Cornel Sorescu pentru Muscel TV.

Asociaţiile judeţene vor stabili condiţiile de desfăşurare pentru Liga a V-a

Pentru celelalte competiţii din fotbalul amator (Liga a V-a, Cupa României, campionatele de copii şi juniori, FRF a stabilit că fiecare asociaţie judeţeană de fotbal să stabilească, pe plan local, dacă se vor disputa sau nu meciurile din campionatul 2020/2021. „Vom convoca Comitetul Executiv, vom stabili anumite condiţii de participare, după care vom întreba fiecare echipă dacă doreşte să participe. Cine nu vrea, nu e niciun fel de problemă. Oricum, această ediţie e compromisă, ca să spun aşa, şi nu vor fi repercusiuni asupra echipelor care nu vor dori să joace acum. Vom începe noua ediţie, 2021/2022, în luna august”,  a mai precizat fostul arbitru. 

Competiţiile, condiţionate de testele anti-COVID-19

Orice competiţie din fotbalul amator se va desfăşura numai cu jucători, antrenori, oficiali ai cluburilor, arbitri şi observatori de joc care au toate vizele medicale la zi şi testele anti-COVID 19, conform Protocolului de Reluare a Competiţiilor din Fotbalul Amator stabilit de FRF. „Testarea jucătorilor, a staff-ului tehnic, staff-ului medical, şi a personalului de suport implicat în activitatea echipei (prezent în cantonament şi la meciuri) se va face după cum urmează: T1 – cu 2 zile înainte de primul meci; T2,3,4… din 14 în 14 zile dacă se foloseşte metoda RT-PCR / T2,3,4… din 7 în 7 zile, dacă se folosesc alte metode de testare aprobate de autorităţile sanitare responsabile, teste antigene rapide. Orice club care nu îndeplineşte cerinţa testării va fi considerat ca neprezentat la meci. Testarea arbitrilor se face după cum urmează: T0 – cu 2 zile înainte de vizita medicală obligatorie; T1,T2,3,4… din 14 în 14 zile, dacă se foloseşte metoda RT-PCR / T1,T2,3,4… din 7 în 7 zile, dacă se folosesc alte metode de testare aprobate de autorităţile sanitare responsabile, teste antigene rapide. Dacă vreunul din arbitri dezvoltă simptome COVID-19 se izolează şi se testează RT-PCR/test antigen rapid. Se vor testa toţi arbitrii ce pot fi delegaţi în intervalul cuprins între două testări; În cazul unui test pozitiv pentru un arbitru, brigada din care a făcut parte se opreşte de la delegări, iar ceilalţi colegi ai arbitrului găsit pozitiv sunt retestaţi RT-PCR/test antigen rapid la 7 zile de la posibilul contact cu acesta. În situaţia în care un arbitru este considerat contact direct, acesta va urma normele sanitare în vigoare, impuse de DSP. Testarea delegatului de joc se va face cu două zile înainte de cea a jocului, dar nu mai mult de o dată în interval de 7 zile calendaristice. Persoanele pozitive SARS-CoV-2 nu mai trebuie retestate timp de 90 zile de la vindecare, cu excepţia celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă. Dacă retestarea totuşi se petrece, un rezultat pozitiv în perioada de 90 de zile de la vindecare nu poate fi considerat o nouă infecţie, cu excepţia persoanelor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă. În cazul persoanelor pozitive, pentru a-şi putea relua activitatea, se vor trimite către AJF/AMFB adeverinţe cu menţiunea „vindecat începând cu data de…”, sau teste RT-PCR negative după 14 zile de la primul test pozitiv.”, se arată într-un comunicat al FRF. Narcis MANOLE

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!