Sunt în evaluare la Compania Naţională de Investiţii cele două proiecte ale parcărilor supraetajate, propuse a fi edificate, una, pe strada Fraţii Goleşti, cealaltă, la „Balada”, pe locul garajelor. Prima este estimată la peste 11 milioane de lei, iar cea de-a doua, la peste 33 milioane de lei. Enorm în cazul celei din centru, dar, mai ales, în cazul celei din Vişoi, pe care primăriţa n-o agreează deloc. Dar dacă a intrat în horă, în sensul că proiectul a fost plătit, cam trebuie să joace. „Cele două parcări mi se pare că sunt foarte, foarte scumpe. Dar documentaţiile erau pregătite. Nu agreez deloc parcarea supraetajată din Vişoi, între blocuri, ci, mai degrabă, vizualizez o zonă verde şi parcări făcute cu proiect, cu arhitect. Tot ce vom face vom face cu proiecte şi arhitecţi, pentru că, până acum, a fost doar o cârpeală.”, a precizat aceasta.
O parcare sub Piaţă, mai potrivită decât cea propusă sub Grădina Publică
O idee pe care am mai auzit-o şi la Liviu Ţâroiu, fără a avea, însă, intenţia de a o trata într-un proiect, este parcarea subterană de la Grădina Publică. De preferat era să fie încadrată în investiţia Bulevardului „Pardon”, ca să nu se scormonească centrul de două ori, dacă foştii n-au avut inspiraţia de a o realiza odată cu lucrarea la parcul central. Elena Lasconi şi-a trecut-o în program şi pe lista pregătită pentru C.N.I., chit că nu există o documentaţie din care să reiasă o valoare estimată. Aceasta spunea că a iniţiat demersul pentru efectuarea cadastrului necesar acestui obiectiv. Deşi, în opinia ei, amplasamentul parcării subterane era mai potrivit la Piaţa Centrală decât la Grădina Publică. „Atunci când a fost făcut proiectul, ar fi trebuit pusă în el o gândire pentru parcare subterană sub clădirea Pieţei Centrale. Nu putem să-l introducem acum, pentru că asta ar însemna să luăm de la început toate procedurile, dar mă gândesc că o parcare subterană centrală ar fi benefică pentru Câmpulung.”, a precizat aceasta.
Piscina în aer liber şi blocul cu 50 de apartamente sociale, pe terenul dintre bazinul de înot şi mini-cartierul ANL
În mandatul trecut, lipsa unei suprafeţe disponibile a fost pretextul lui Liviu Ţâroiu de a nu pune în practică investiţia propusă de liberali – un teren sintetic de fotbal -, pentru care, la jumătatea mandatului, prevăzuse 40.000 de lei destinaţi documentaţiei necesare. Fără, însă, a-i cheltui, neavând nici cea mai mică intenţie de a construi baza sportivă dorită de PNL. Şi nu numai pentru că nu avea teren, cum motiva, dar n-avea nici fonduri în excedentul împărţit lucrărilor contractate. Liberalii voiau terenul de sport în cartierul Grui, pe locul dintre mini-cartierul ANL şi bazinul de înot. Ţâroiu a respins ideea, având planuri să folosească spaţiul generos pentru construcţia blocului social, cu 50 de apartamente, în scopul mutării chiriaşilor Primăriei din casele de pe bulevard.
În prezent, aflăm de la conducerea actuală că terenul dintre blocurile ANL şi bazinul de înot permite amplasarea a două investiţii: şi a blocului social, care rămâne pe agenda de lucru a administraţiei, şi a piscinei exterioare, pe care primăriţa o vrea realizată sub forma unui „aquaparc”.
Cât despre bazinul de înot, dacă C.N.I. îl va accepta între obiectivele pentru care se solicită finanţare, va intra într-un proces de reabilitare. „Dorim să reabilităm bazinul de înot, pentru că este ceva rău ce se întâmplă acolo. Se cheltuiesc foarte mulţi bani cu încălzirea şi nu este făcut cum trebuie, din punctul de vedere al specialiştilor, nu al meu.”, a precizat şefa Executivului. M.B.