23.5 C
Campulung Muscel
09/08/2022

Lucrarea de canalizare, etapa a doua, care va acoperi 8 kilometri de reţea, la Schitu Goleşti, va dura patru ani

Firma piteşteană Aqvafor Proiect este câştigătoarea etapei a doua a investiţiei în reţea de canalizare, la Schitu Goleşti. Licitaţia încheiată pe 31 decembrie 2020 a fost adjudecată la preţul de 8,3 milioane de lei, reprezentând 98% din valoarea estimată a contractului. Potrivit primarului Tudorel Vasile Miriţă, din cele şase asocieri de firme înscrise la procedură, patru au fost descalificate la propunerea tehnică.       

Etapa I a sistemului a constituit „piesa de greutate” a primei legislaturi, etapa a II-a fiind programată să debuteze odată cu noul mandat obţinut cu lejeritate de primarul în funcţie. Licitaţia demarată toamna trecută a declanşat o concurenţă pe măsura anunţului edilului aflat în căutarea unui constructor interesat de execuţia unui contract cu o valoare totală estimată la peste 8,3 milioane de lei. Comparabilă cu cea a primei lucrări de canalizare, care a costat în jur de 8,4 milioane de lei, fonduri asigurate prin P.N.D.L. Participarea la a doua licitaţie, organizată pentru continuarea reţelei, a stârnit participarea a 15 firme, care au accesat procedura fie ca ofertanţi unici, fie asociate, fie cu terţi ori subcontractanţi alături de ele. 

Contract de peste 8,3 milioane de lei. Acvafor Proiect, câştigătoare              

Invitaţia lansată societăţilor de profil, aflate în căutare de contracte, a fost postată pe site-ul achiziţiilor publice pe 18 septembrie. Preţul estimat al lucrării este comparabil cu cel al primei etape, 8.317.361,18 lei. Criteriul care îi va departaja pe cei care accesează procedura de licitaţie a fost preţul cel mai mic. 

Au accesat procedura: 

8SC Sercop ADN SRL (reprezentant Ion Pătrăşcan), ca ofertant unic, din Câmpulung, înscris la procedură împreună cu SC Building Construction MEA SRL (reprezentant Magdalena Emilia Alexandru), din Bucureşti, în calitate de terţ; 

8SC Valah Construct Grup SRL (reprezentant George Mihail Poşircă), ofertant unic, din Piteşti, înscris la procedură împreună cu SC Development Future SRL (reprezentant Lavinia Olah), din Piteşti, în calitate de subcontractant 45%;

8SC Pancor Construcţii Speciale SRL (reprezentant Daniel Constantin), ca ofertant lider, din Piteşti;

8SC Acvafor Proiect SRL (reprezentant Marius Liviu Sitaru), ca ofertant lider, din Piteşti;

8Asocierea formată din SC Construcţii Drumuri şi Lucrări de Artă SRL (reprezentant Mihai Răzvan Pîrvu), din Geamăna-Bradu, din calitate de lider, SC Zeus SA (reprezentant Gheorghe Marica), din Piteşti, ofertant, SC Rapid Complex SRL (reprezentant Constantin Iulian Vasile), din Râmnicu Vâlcea, în calitate de subcontractant 0,7%, SC Selca SA (reprezentant Andrei Cristian Hideg), din Piteşti, ofertant; 

8Asocierea formată din Build Way Design SRL (reprezentant Gabriel Crăciun), din Bucureşti, în calitate de lider, SC Aceti SRL (reprezentant Teodor Costea), din Slatina, în calitate de terţ, SC Degal Construct 88 SRL (reprezentant Lucia Elena Dăncescu), din Bucureşti, în calitate de subcontractant 0,32%, SC Edil Construct Solutions SRL (reprezentant Tiberiu Dinu), din Bucureşti, ofertant, DSE Consulting SRL (reprezentant Emilian Dinescu), din 1 Decembrie – Ilfov, în calitate de subcontractant 0,38%. 

Contractul de execuţie cu câştigătorul licitaţiei s-a semnat pe 25 ianuarie 2021. „În luna martie, vom emite ordinul de începere a lucrărilor, a anunţat primarul Miriţă. Durata contractului este de patru ani, pentru execuţia unei lungimi de 8 km de reţea, cu două subtraversări ale DN 73 şi o subtraversare a căii ferate în zona Ezilor-Costiţă. Din excedentul pe care îl avem, în jur de 2,5 milioane de lei, 1,5-2 milioane de lei vor fi folosiţi la lucrările de canalizare.”, a mai precizat şeful Executivului la una dintre şedinţele de Consiliu ale începutului de an.

Recepţia etapei I a canalizării s-a făcut pe 16 decembrie 2020. Patru zile mai târziu, a fost virată Primăriei ultima tranşă de plată, de 1,2 milioane de lei, care a fost achitată constructorului pe 26 ianuarie 2021. 

La jumătatea lunii trecute, primarul Miriţă a convocat Consiliul pentru a aproba modalitatea de delegare a gestiunii serviciului de canalizare menajeră şi documentaţia necesară pentru atribuirea acestuia unui operator. „Pentru că expiră şi contractul de delegare a serviciului de alimentare cu apă, va trebui să facem o evaluare atât a sistemului de alimentare cu apă, cât şi a celui de canalizare. Vom scoate apoi la licitaţie pentru delegarea gestiunii întregului sistem de alimentare cu apă şi canalizare menajeră în Schitu Goleşti.”, a mai precizat primarul. M.B. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!