10.1 C
Campulung Muscel
19/05/2024

Emanuel Soare: „Să dăm prioritate vârstnicilor pentru vaccinare”

 

Prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare, face un apel către argeşeni să dea prioritate la programarea pentru vaccinare persoanelor vârstnice. Deşi în etapa a doua sunt cuprinşi şi angajaţii din domeniile esenţiale, din cauza numărului limitat de doze de vaccin disponibile, vârstnicii de peste 65 de ani şi bolnavii cronici sunt cei mai vulnerabili şi ar trebui imunizaţi cât mai repede. În Argeş nu se mai pot face programări, dar acestea vor fi reluate din 8 februarie, dată de la care vor funcţiona şi mai multe centre de vaccinare. Astfel, vor fi amenajate cinci centre noi de vaccinare: două în Piteşti (la Muntenia Hospital, dedicate exclusiv cadrelor didactice) şi câte unul la Izvoru, la Ştefăneşti şi la Mărăcineni. 

În prezent, în judeţ funcţionează opt centre de vaccinare: la Piteşti (cu trei fluxuri, la hotelul Primăriei), la Mioveni (Casa de Cultură Racoviţa), la Topoloveni (Policlinică), la Câmpulung (Ambulatoriul Spitalului Municipal), la Costeşti (Spitalul Orăşenesc) şi la Curtea de Argeş (centru de recreere persoane vârstnice).

„În acest moment, programările pentru vaccinare în Argeş sunt blocate. Având în vedere numărul limitat de doze, rugămintea mea e să dăm prioritate vârstnicilor şi bolnavilor cronici. Să ne programăm întâi seniorii şi apoi să ne programăm şi noi, chiar dacă suntem eligibili pentru etapa a doua a vaccinării. Moral, pentru mine şi angajaţii din Instituţia Prefectului, a fost să nu ne programăm acum, în condiţiile în care dozele nu sunt suficiente. Trebuie să avem grijă de seniori, mă bazez pe faptul că argeşenii vor înţelege acest lucru. Mai devreme sau mai târziu ne va veni tuturor rândul să ne vaccinăm”, a declarat prefectul Emanuel Soare. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!