10.7 C
Campulung Muscel
27/05/2024

Noul director de la „Dinicu” a evitat inspirat capcana incompatibilităţii

 

A doua zi cu directori noi la conducerea unor şcoli mult prea aservite PSD l-a găsit pe proaspătul manager de la „Dinicu Golescu” în postura de consilier local, este adevărat, pe punctul de retragere din forul legislativ. O decizie înţeleaptă, căci un plus de prudenţă nu dăunează carierei didactice, politice, administrative a lui Octavian Dumitraşcu, un ales cu mandatul limitat la trei luni, care va face treabă mai bună şi mai multă la şcoală decât în Consiliul Local. Ca politician în tabăra adversă majorităţii, în afară de a vorbi, mare lucru nu s-a văzut la opozanţii primarului. Comportament care nădăjduim că se va schimba în acest mandat, în care avem suficient de mulţi oameni noi, încât să lecturăm proiecte de hotărâri lansate de aceştia. Chiar insistăm pentru scrierea de hotărâri la iniţiativa aleşilor, căci nu este normal ca numai Executivul şi, în special, primarul să gândească normele locale. 

Cu dorinţa de a vedea cât mai curând încheiată perioada de acomodare a nou intraţilor în Consiliul Local, consemnăm retragerea unui membru POL din motiv de promovare profesională în funcţia de manager al Colegiului „Dinicu Golescu”. O spunem din nou: este o mutare bună pentru toată lumea. Şi pentru beneficiarul avansării, şi pentru şcoală, şi pentru primăriţă, chiar şi pentru POL, care are de unde alege. Lista „oamenilor liberi” conţine şi alte nume cu notorietate, prin urmare, înlocuirea lui Octavian Dumitraşcu nu va fi o „provocare”, ca s-o cităm pe primăriţă, care evită termenul „problemă”. 

Pentru evitarea unei probleme reale de incompatibilitate, în ciuda asigurărilor ipocrite că nu păţeşte nimic, profesorul Dumitraşcu a hotărât să-şi clarifice statutul înainte de începerea şedinţei extraordinare de marţi, 12 ianuarie. Şi n-a greşit, existând precedentul ponoaselor pe care le trage Mărgărin Blidaru, judecat pentru o incompatibilitate „zdrobitoare” între funcţia decorativă de viceprimar şi postura şi mai decorativă de membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii de Muzică. De tot râsul speţa câmpulungeană, plimbată de la Curtea de Apel la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie! Adică să îngreunezi activitatea instanţelor cu beleaua melomanului Blidaru… din 2019, când fostul vice a atacat, fără folos, raportul ANI la Curtea de Apel Piteşti, până în 2022, când se va judeca recursul la Înalta Curte! Şi ce „mare fraudă” se judecă! 

Blidaru, în excesul lui de a fi vizibil pe undeva, fie şi într-un domeniu neînsemnat, căci la cele importante nu avea loc de Ţâroiu, s-a bucurat şi el că are o însărcinare la Şcoala de Muzică. Şi de la însărcinarea aceea i s-a tras procesul la ANI, după ce trombonul liberalilor s-a auzit până la ANI.

În prezent, una dintre „trompetele” PNL-iste, rămase în Consiliul Local, a căutat să-l convingă pe directorul Dumitraşcu să stea fără grijă, on-line, la şedinţa post-nominalizare, că nu i se întâmplă nimic în primele 30 de zile de la numirea în funcţie. Acum, nu cunoaştem dacă alesul POL era la curent cu tărăşenia provocată de parşivismul liberalilor din fostul Consiliu, dar au avut efect vorbele păţitului înainte de declararea şedinţei ca deschisă. La fel, nu ştim dacă intervenţia lui State era o capcană întinsă lui Dumitraşcu, dar Blidaru, victimă a mişculaţiilor PNL-iste, i-a dat un sfat bun proaspătului manager. „Trebuie să-ţi dai demisia!”, l-a ghidat corect Blidaru pe Dumitraşcu, a cărui intenţie a fost, când a deschis laptop-ul, să clarifice situaţia delicată în care se afla, abţinându-se la vot. 

Însă fostul viceprimar, imperativ în îndrumări, i-a cerut să iasă din şedinţă. Şi avea dreptate Blidaru, chit că State îi dădea înainte cu lipsa incompatibilităţii în prima lună „de la data alegerii ca director”, deşi n-a fost nicio alegere de directori, ci o desemnare având la bază o raţiune strict politică. Iar absenţa incompatibilităţii ar avea legătură cu dreptul persoanei de a opta între a fi director sau consilier local. PSD-istul, care dădea impresia de îngrijorare că, după el, ar putea să cadă în cursă şi Dumitraşcu, a insistat că acesta din urmă nu mai are ce să caute la o şedinţă a Consiliului Local. Adică nu era suficientă abţinerea la vot, putând constitui motiv de sesizare la ANI, făcută de aceiaşi „inimoşi”, participarea la o dezbatere a Legislativului. „Ascultă-mă pe mine, eşti prietenul meu!”, stăruia „Mărgă” la colegul ezitant, care s-a decis ce are de făcut. Mai cu seamă după ce a auzit „mulţumirile” lui Blidaru la adresa grupului PNL, care a avut „grijă” de el.    

În timp ce preşedintele de şedinţă îi copleşea pe consilieri şi câmpulungeni cu urări de „La Mulţi Ani!”, Dumitraşcu a închis tableta, dând crezare avertismentului lui „Mărgă”. Ca să nu mai fie nicio încurcătură, şi-a justificat acesta hotărârea de a părăsi şedinţa. Încurcătură pentru el, căci adversarii politici ar fi „exploatat”, la momentul potrivit, materialul pentru ANI, care pe unii îi găseşte incompatibili, pe alţii, nu, după cum se trezeşte dimineaţa.        

Oricum, chibzuită mişcarea lui Dumitraşcu, având încă proaspete demonstraţiile de şmecherie şi gălăgie – în cazul unora, şi de slugărnicie – ale PNL, care, în vechea echipă, a jucat permanent duplicitar.     

Perspectiva nepotrivirii între serviciu şi funcţia de ales l-a înfiorat şi pe profesorul Ciprian Neculăescu, încercat de îndoială în momentul votării reţelei şcolare. Dar l-a lămurit Liviu Ţâroiu, el însuşi trecut prin acuzaţii de combinare a funcţiei de vice cu misiunea de membru C.A. la Edilul, că poate ridica mâna liniştit. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!