După cum se ştie, Secţia ATI destinată exclusiv tratării persoanelor infectate cu COVID-19 a fost redeschisă la Spitalul Mioveni, la începutul săptămânii trecute. Pentru că secţia funcţiona iniţial cu un număr redus de paturi, autorităţile judeţene şi locale au hotărât extinderea capacităţii de spitalizate în cadrul Secţiei de Terapie Intensivă până la maximum 20 de paturi.
În prezent, după redimensionarea secţiei, funcţionează un număr de 12 paturi, urmând ca până în weekend să se amenajeze spaţiile disponibile din acelaşi corp de clădire, în care vor funcţiona restul paturilor necesare Secţiei ATI COVID-19. „În această scurtă perioadă de timp au fost depuse eforturi considerabile pentru mărirea capacităţii secţiei, oferirea unor condiţii cât mai bune de funcţionare, amenajarea şi adaptarea spaţiului disponibil, crearea unor circuite medicale, redimensionarea instalaţiilor de oxigen şi a stocatorului de oxigen, precum şi realizarea unor noi prize de oxigen şi aer medical.”, a transmis primarul de la Mioveni, Ion Georgescu.
Studenţii de la Piteşti, îndemnaţi să facă voluntariat în spitalele COVID
„Adresez şi pe această cale, studenţilor UPIT, celor care studiază la Asistenţă Medicală, rugămintea de a se oferi voluntari pentru frontul atât de dificil, al bătăliei cu COVID-ul. Spitalul de la Mioveni, dr. Horia Trăilă şi colegii dumnealui, au mare nevoie de orice ajutor, chiar dacă nu sunteţi extrem de specializaţi, încă. Pe lângă satisfacţia personală, umanitară, veţi câştiga experienţă de mare valoare pentru viitor şi chiar si o indemnizaţie rezonabilă. Vă puteţi adresa direct Spitalului Mioveni sau la secretariatul facultăţii. Vă mulţumesc din suflet pentru înţelegere şi iniţiativă.”, este mesajul rectorului Universităţii din Piteşti, Dumitru Chirleşean. Ca voluntar, se beneficiază de o indemnizaţie de 2.500 lei/lună; cazare şi masă, la care se adaugă o indemnizaţie suplimentară de 20 lei/zi, dacă repartizarea este la o unitate medicală din alte localităţi decât în cea se studiază sau se locuieşte; plus o perioadă contractuală de două luni, care se consideră stagiu de practică în unităţi sanitare. Isabela FILIP