25.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Noul primar de la Davideşti a început cu strânsul maidanezilor

În zona Mioveniului, primarul proaspăt ales la Davideşti şi-a propus să vadă curăţenie pe străzile localităţii. Curăţenie care include nu numai strânsul gunoaielor, ci şi al câinilor comunitari. Primul contract, cel mai probabil, sugerat de edilul neînvestit Alin Constantin Văduva, aflat la primul mandat, are ca obiect servicii de ecarisaj. Noul şef al Executivului a apelat la firma din oraşul vecin, SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL, pentru a scăpa comuna de maidanezi. Preocupare pe care am mai regăsit-o, în mandatul trecut, la un singur primar din Muscel. Şi anume la vecinul nostru, Tudorel Vasile Miriţă, care a colaborat cu acelaşi prestator de servicii, ca să rezolve o puternică nemulţumire a cetăţenilor şi din mediul rural, nu numai urban.

Angajamentul de lucru, obţinut de operatorul din Mioveni la Davideşti, poartă ca dată 12 octombrie şi se ridică la o valoare de 3.285,50 lei. Suma acoperă contravaloarea serviciilor de capturare, tratament şi transport al câinilor fără stăpân. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL practică un preţ de 328,55 lei per maidanez, de unde rezultă o notă de plată pentru Primăria Davideşti destul de consistentă, ca să scape de cele zece patrupede care hălăduiesc pe uliţele din comună. Operatorul caută să-şi acopere „deplasarea de la locul de garare, la punctul de lucru, cheltuielile cu incinerarea”. Oferta societăţii din Mioveni prevede că transportul câinilor la adăpost şi retur se facturează separat, la preţul de 4,26 lei/km. Preţul este fără TVA.” De unde rezultă un supliment – pentru cei care îşi vor câinii înapoi – de 5,06 lei pentru fiecare kilometru al „plimbării” animalelor. Suma la care s-a încheiat contractul cu încredinţare directă, la Davideşti, reprezintă preţul final al ridicării de pe străzi a celor zece potăi abandonate prin sat. M.B.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!