20.7 C
Campulung Muscel
22/06/2024

Pădureanu cumpără voucherele de vacanţă după alegeri. Ca să recompenseze, nu ca să stimuleze votul

Manevră de stârnit râsul a primarului reales Ion Pădureanu. Colegii săi din Muscel, neafectaţi bugetar de pandemie, pentru care n-au întreprins cine ştie ce cheltuieli de protejare a populaţiei, fie cetăţeni, fie personal al Primăriei şi al instituţiilor din subordine, aşa cum sunt şcolile, au contractat vouchere de vacanţă înainte de alegeri. Chiar în perioada electorală, ca votanţii din rândul subalternilor să nu uite că şeful are intenţia de a-i trimite în concediu, pe bani publici, fie la mare, pe final de sezon, fie la munte. Unde vor merge, mai mult ca sigur, angajaţii Primăriei Godeni, pentru care Pădureanu a întreprins achiziţia de carduri pe suport electronic, pe 6 octombrie. Potrivit anunţului postat în SICAP, voucherele de vacanţă au o valoare nominală de 50 de lei şi se acordă câte 29 de bucăţi pentru fiecare dintre cele 20 de persoane beneficiare. Altfel spus, 1.450 lei de „căciulă”, de unde rezultă un total de 29.000 lei. Dacă are balta peşte… Şi dacă cele aproape 3.000 de îmbolnăviri zilnice cu COVID-19 nu sperie pe nimeni, de ce nu?! Pădureanu merge pe principiul recompensării pentru votul acordat şi al cincilea mandat câştigat, faţă de omologii săi care au urmărit stimularea salariaţilor, ca să-i voteze relaxaţi şi bronzaţi.

 

Cabinetele medicale din şcoli, dotate cu lămpi UV şi viziere

După două săptămâni de la revenirea elevilor la ore, Primăria Câmpulung întreprinde câteva dotări pentru cabinetele medicale şcolare. Pe 1 octombrie, prin intermediul SICAP, s-a lansat o comandă pentru 14 lămpi bactericide, cu dublă sterilizare UV + Ozon, 38W, la preţul de 230,86 lei bucata. Totalul achiziţiei întreprinse de la o firmă din Bucureşti, Urban Euroconcept SRL, s-a ridicat la 3.232,04 lei. Lămpile au următoarele caracteristici: putere – 38W, voltaj – 220-240V, tub UV din sticlă de cuarţ, corp metal negru, 6.000 ore – durata de viaţă pentru tubul UV, sterilizare de înaltă eficienţă cu UV+Ozon, dimensiuni: 14 x 15 x 43,7 cm, suprafaţa acoperire 60 mp, garanţie un an. 

Lămpile UV sunt destinate dotării cabinetelor medicale din şcoli, aflate în subordinea Primăriei. Medicii şi asistentele medicale şcolare primesc şi 30 de viziere, comandate pe 2 octombrie. Furnizorul lor, Ranjak Media-M SRL, din Braşov, practică un preţ per bucată 9,99 lei, de unde rezultă un total de 299,7 lei. Înaintea acestor cumpărături efectuate după alegeri, a mai existat o comandă de 50 de viziere pentru personalul cumpărătorului, la preţul de 11,90 lei bucata. Stocul procurat pe 24 septembrie, de la o firmă din Craiova, Neramo Distribution SRL, a costat Primăria 595 lei. M.B.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!