18.5 C
Campulung Muscel
22/06/2024

Redaţi muscelenilor Spitalul Municipal!

Elena Lasconi şi Andrei Aron, consilierul său pe probleme de sănătate, lansează un apel către Ministerul Sănătăţii

 

Elena Lasconi, candidatul la Primăria Câmpulung, şi medicul Andrei Aron, consilierul său pe probleme de sănătate, îi invită pe musceleni să semneze petiţia intitulată „REDAŢI MUSCELENILOR SPITALUL MUNICIPAL!”.     

 

Elena Lasconi: „120.000 de oameni depind de cele două spitale din Câmpulung. Prioritatea mea, atunci când voi fi primar, este redeschiderea spitalelor din Câmpulung. Astăzi, m-am întâlnit cu Andrei Aron, consilierul meu pe probleme de sănătate, care mi-a spus că ministrul Sănătăţii a dat un ordin, prin care şi ultima clădire a Spitalului Municipal Câmpulung, în care funcţionau Psihiatria şi Oncologia, este declarată COVID. Asta înseamnă că niciun pacient nu mai poate beneficia de niciun serviciu medical. Am iniţiat o petiţie şi aş vrea să vă rog să fiţi alături de noi, să semnaţi această petiţie. Fac apel la toţi candidaţii la Primărie, la autorităţile locale, la deputaţii de Argeş, la medici, la pacienţi, să fie alături de noi, pentru că sănătatea nu aşteaptă ziua de 27 septembrie!”

 

SEMNEAZĂ PETIŢIA!

 

„Spitalul Municipal Câmpulung, deşi în ordinul M.S. nr 555/03.04 2020 era trecut doar cu Secţia de Boli Infecţioase şi Maternitate ca suport COVID-19, hotărârea C.J.S.S.U. Argeş nr.14 din aceeaşi zi include şi întreg corpul central ca suport pentru bolnavii de COVID-19 cu comorbidăţi (completat abia ulterior prin ordinul M.S. nr.1137/23.06.2020), „scăpând” astfel vigilenţei autorităţilor doar pavilionul cu Psihiatria, Oftalmologia şi Oncologia. Prin urmare, toţi bolnavii, care au avut nevoie de servicii medicale în perioada pandemiei, au fost nevoiţi să se deplaseze cel puţin 40 km spre Piteşti sau Curtea de Argeş, doar bolnavii cu cancer mai putând beneficia de chimioterapie la Câmpulung. Începând cu ziua de ieri, a căzut şi această „insulă” de normalitate, deoarece Ministerul Sănătăţii, la propunerea DSP Argeş, a dispus includerea Compartimentului Psihiatrie ca suport COVID-19, desconsiderând recomandările şefului DSU de a organiza pavilioane pentru a trata aceşti bolnavi în spitalele de psihiatrie, aşa cum se face în alte judeţe.
În concluzie, niciun bolnav din Câmpulung şi împrejurimi nu se mai poate trata la niciun spital din Câmpulung, deşi oraşul are două, inclusiv cel de Pneumoftiziologie tratând exclusiv bolnavi cu COVID-19.
Această situaţie gravă, fără precedent, se întâmplă din cauza lipsei de implicare a autorităților locale, dar şi a conducerii spitalului.
Cerem Ministerului Sănătăţii reevaluarea situaţiei spitalelor din Câmpulung Muscel, redând măcar corpul central bolnavilor non-COVID, pentru că în joc este sănătatea şi viaţa a aproape 120.000 de români care depind de aceste spitale.
De asemenea, facem apel la toţi candidaţii înscrişi în cursa pentru demnitatea de primar al municipiului Câmpulung Muscel, la autorităţi locale, judeţene, medici, bolnavi, familii ale bolnavilor, oameni obişnuiţi, parlamentari de Argeş, presă sau oricine doreşte să susţină public acest demers, pentru că aici este vorba despre sănătatea şi viaţa muscelenilor. Problemele lor de sănătate sunt mai importante decât orgoliile politice şi lupta electorală.
Împreună putem salva vieţi şi reda muscelenilor Spitalul Municipal Câmpulung!

Andrei ARON       

 

https://www.petitieonline.com/redati_muscelenilor_spitalul_municipal

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!