20.2 C
Campulung Muscel
25/06/2024

Candidatul PRO România la Primăria Câmpulung Marian Rădulescu: “Vom face o politică a bunului simţ, fără atacuri la persoană”

Unul dintre câmpulungenii care şi-au anunţat intenţia de a candida pentru ocuparea scaunului de primar al Câmpulungului este Marian Rădulescu, candidatul partidului PRO România. În vârstă de 51 de ani, Marian Rădulescu este unul dintre oamenii de afaceri câmpulungeni, care a ales, încă din 1990, să-şi fie propriul stăpân şi care a demonstrat, timp de 30 de ani, că este un bun manager, un om integru, parolist, cu frică de Dumnezeu, care şi-a respectat întotdeauna semenii şi, mai ales, subordonaţii. A intrat în politică cu gândul de a-şi ajuta oraşul în care s-a născut şi pe care-l iubeşte la nebunie, cu speranţa că ideile sale îşi vor găsi sorţi de izbândă, chiar şi în cazul în care nu va ieşi primar. De altfel, cum el însuşi declara, încă mai crede în paradigma omului nou în politică şi, dacă va fi să nu fie, are răbdarea să înceapă cu primul pas, din postura de consilier local, unde, timp de patru ani, să-şi facă ucenicia în administraţie. Este hotărât să nu ardă nicio etapă, pentru că, dacă nu pui cărămidă cu cărămidă la un lucru pe care vrei să-l construieşti, evident că acesta nu va avea trăinicie. În linii mari, Marian Rădulescu este un om perseverent, care nu vrea să facă prea multă politică şi care s-a hotărât să nu mai stea în spatele celor care să decidă pentru soarta sa şi a oraşului său. Dominat de un bun simţ fără margini, acesta nu-şi va împroşca cu noroi adversarii, ci va face o politică a bunului simţ, fără atacuri la persoană. Acum să vedem dacă şi adversarii săi vor aplica aceeaşi politică. 

Pentru început, vă rog să ne spuneţi câte ceva despre dumneavoastră, pentru a vă face cunoscut câmpulungenilor. 

– Mă numesc Marian Rădulescu, m-am născut în Câmpulung, deci sunt muscelean autentic şi sunt antreprenor local încă din anul 1990. Faptul că în toţi aceşti ani, de după Revoluţie, până în 2004, Câmpulungul a fost unul dintre cele mai industrializate oraşe m-a determinat să rămân în oraşul natal şi să-mi croiesc aici o afacere, care să-mi asigure un trai decent mie şi familiei mele. Pot spune că au fost ani buni şi prosperi pentru firma pe care o conduc, iată, de 30 de ani, şi, cu siguranţă, că în tot acest timp, m-am intersectat cu foarte mulţi câmpulungeni care au reuşit să mă cunoască. Sunt un om serios, parolist, pentru că eu întotdeauna mi-am respectat cuvântul dat. La noi, oamenii de afaceri, întotdeauna o mână strânsă parafează o afacere. Nu este nevoie de o hârtie care să acopere promisiunea dată. Ţin foarte mult la respect, prietenie, profesionalism, urăsc mincinoşii, oamenii duplicitari şi sper să nu fiu niciodată obligat să-mi încalc principiile.

Care a fost motivaţia dumneavoastră de a intra în politică, de ce aţi ales Pro România şi de ce acum?

– Sincer să fiu, am evitat ani de zile să intru în politică, pentru că, practic, nu mă regăseam în niciun partid. Fiind om de afaceri, mi-am zis că cel mai bine este să-mi văd de afacerea mea şi mi-am zis că, poate, într-o zi, de ce nu, voi face pasul în politică, mai ales că prietenii îmi tot sugerau acest lucru. Vreau să vă spun că am fost intrigat de anomalia care este acum în politică:  cei care se declară a fi de dreapta sunt angajaţi la stat şi cei de stânga sunt oameni de afaceri. Or acest lucru  nu este normal. Atunci când a apărut Partidul Pro România, mi-am zis că aici mă regăsesc şi aşa am ales să intru în politică, deoarece am considerat eu că este un partid nou, cu un preşedinte care are altă viziune, vrea să facă altă politică. Faptul că am  încredere în conducerea judeţeană, respectiv în domnul Bogdan Ivan, pe care îl cunosc de foarte mult timp, mi-a dat speranţa unui nou început şi că o să reuşesc să fac o altfel de politică, o politică coerentă, bazată pe realitate şi nu promisiuni în van.

Care credeţi că este cel mai important lucru care ar trebui schimbat la politicienii din ziua de azi?

-În legătură cu politica şi politicienii noştri, ce pot să spun? Eu, unul, nu vreau să fac prea multă politică, este un capitol total nou pentru mine, aşa că mă abţin în a da eu verdicte şi de a pune etichete. Sunt convins că mai am multe de învăţat, trebuie să mă călesc şi tocmai de aceea îmi doresc pentru început să fac mai mult administraţie şi, în principal, administraţie locală, pentru că, deocamdată, mă interesează oraşul în care trăiesc şi muncesc şi cum pot eu să-l ajut din postura de consilier local. 

Care credeţi că sunt şansele ca dumneavoastră să ajungeţi primar?

-Şansele mele ca primar? Sunt destul de realist şi, de aceea, nu vreau să sar anumite etape. În primul rând, principalul obiectiv este postul de consilier local, asta pentru că sunt nou în politică şi vreau să învăţ treptat ce înseamnă administraţie, eu având o experienţă în zona antreprenorială începând cu anul 1990 şi până în prezent. 

Să presupunem că ajungeţi primar. La ce capitole credeţi că ar trebui să lucraţi pentru a schimba faţa Câmpulungului?

– Eu cred că singura şansă este atragerea fondurilor europene, în special pentru infrastructură şi utilităţi.  Atragerea de investitori ar putea fi balonul nostru de oxigen în crearea de noi locuri de muncă. Faptul că mulţi câmpulungeni s-au întors din străinătate, unde au plecat pentru a-şi susţine familiile, trebuie să-i mobilizeze pe politicienii locali, dar şi pe primar să-i atragă cu asigurarea de locuri de muncă. Nouă ne-au plecat toţi meseriaşii. Către ei trebuie să ne îndreptăm atenţia şi să-i convingem să rămână acasă, unde pot câştiga aproape ca afară. În actualul context al pandemiei, se ştie că va urma o criză majoră. Trebuie să fim pregătiţi, pentru că mulţi îşi vor pierde locurile de muncă. Trebuie să ne gândim cum le vom asigura acestor oameni pâinea de zi cu zi. Ştiu că nu este uşor, dar dacă este înţelegere şi omenie, putem să facem asta împreună, toate partidele. Şi mai cred că trebuiesc continuate toate proiectele demarate, pentru că aşa-i în legea firii. Trebuie să termini un lucru pe care l-ai început. Dar nu oricum şi nici când vrei tu.

În campanie, ce politică veţi aborda pentru a vă face cunoscut şi înţeles?

– În campania electorală, aşa cum am spus mai înainte, vom face o politică a bunului simţ, fără atacuri la persoană (acest lucru nu mă caracterizează ). Voi căuta să vin cu idei şi programe finanţabile şi eligibile pentru Câmpulung. Eu sunt de părere că politicienii  nu ar trebui să-şi piardă cei 7 ani de acasă. Am învăţat că în viaţă nu trebuie să ai multe aşteptări, pentru a avea mai puţine dezamăgiri.

Care va fi “proiectul de suflet” pentru Câmpulung sau, altfel spus, promisiunea de care trebuie să vă achitaţi în cazul în care veţi câştiga încrederea câmpulungenilor?

-Unul din proiectele mele de suflet este îmbunătăţirea proiectului actual de reabilitare a centrului oraşului. Actualul primar a făcut destule, dar nu îndeajuns. Mai sunt foarte multe până ce oraşul nostru va arăta aşa cum merită şi, mai ales, cum a fost cunoscut de decenii: un oraş de munte, liniştit, cu aer curat, cu clădiri istorice de mare anvergură, care îşi aşteaptă turiştii să-l viziteze şi apoi să se întoarcă iar şi iar. 

Economia Câmpulungului este la pământ de mulţi ani şi, în acest sens, nu s-a făcut nimic pentru atragerea de investitori străini. Este uşor de spus, greu de făcut, pentru că lumea este în criză, investitorii sunt prudenţi, iar Câmpulungul, pur şi simplu, nu are tradiţie în a atrage mari afaceri. Cum reuşim să ieşim din acest blocaj?

– Nu ştiu care ar fi soluţia. Îmi este greu să mă pronunţ, mai ales că, de peste 20 de ani, niciun primar nu a reuşit să atragă investitori. Parcă suntem blestemaţi. Mereu m-am întrebat de ce la alţii se poate şi la noi, nu? 

Despre echipa dumneavoastră ce puteţi să ne spuneţi? Care sunt oamenii care vă susţin şi cu care veţi merge înainte în Consiliul Local?

– Despre echipa mea  pot să vă spun că sunt persoane de calitate, care, la fel ca şi mine, sunt noi în politică. Venim cu dorinţa de a aduce un plus în cadrul Consiliului Local  în ceea ce priveşte implicarea noastră în viaţa comunităţii. Întotdeauna vom adera şi vom susţine proiectele bune pentru câmpulungeni, indiferent din partea partidului care vin. 

Consideraţi că în politică poţi să rămâi consecvent principiilor morale? 

-Da, cred în consecvenţa în politică. Nu sunt de acord cu schimbarea principiilor doar pentru a obţine un post sau o funcţie administrativă.

Credeţi că se poate face politică şi administraţie în acelaşi timp şi cu rezultate bune?

-În administraţie nu trebuie să faci niciodată politică. Ea trebuie făcută numai la nivel de Parlament şi Guvern, atât! Noi trebui să facem administraţie, cu respectarea legislaţiei, iar singura politică să fie cea a cetăţeanului în slujba căruia eşti zi de zi.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!