27.7 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Peste 4.600 de pachete cu alimente au ajuns la bunicii din sud-estul Munţilor Făgăraş

În contextul pandemiei de COVID-19, Fundaţia Conservation Carpathia a răspuns nevoii de ajutor a bătrânilor şi persoanelor nevoiaşe din comunităţile din Rucăr, Lereşti, Dâmbovicioara, Valea Mare Pravăţ, Stoeneşti, Cetăţeni, Nucşoara, Arefu, din judeţul Argeş şi Runcu, Moroieni, din judeţul Dâmboviţa. Timp de opt săptămâni, fundaţia a donat peste 4.600 de pachete cu produse alimentare şi de igienă esenţiale, aceasta fiind ultima săptămână de desfăşurare a campaniei „Hrană pentru bătrânii din sud-estul Munţilor Făgăraş”.

„În data de 2 aprilie, pe fondul stării de urgenţă a României şi a dificultăţilor vârstnicilor în aceste condiţii, Fundaţia Conservation Carpathia a iniţiat, dezvoltat şi implementat una dintre cele mai importante campanii de întrajutorare a oamenilor din zona sudică a Munţilor Făgăraş. În cele opt săptămâni de campanie, au fost distribuite peste 4.600 de pachete cu o frecvenţă de 600 de pachete pe săptămână. Acestea au fost realizate cu ajutorul voluntarilor din comunităţile locale şi au ajuns la destinatari prin intermediul rangerilor FCC şi cu sprijinul logistic al autorităţilor locale. Pachetele distribuite au conţinut alimente de bază cum ar fi orez, zahăr, mălai, ouă, ulei, fructe şi legume de sezon sau conservate, brânzeturi, miere şi produse de igienă, esenţiale în această perioadă. În contextul Sărbătorilor Pascale, bunicii au primit toate cele necesare unei mese de sărbătoare (carne de miel, drob, ouă înroşite, cozonac). Toate produsele au fost achiziţionate în procent de peste 75% de la micii producători locali, cu atenţie la nevoile oamenilor în vârstă, dar şi cu atenţie la amprenta de carbon pe care o au aceste produse şi ambalajele lor, respectând o politică strictă de mediu.”, au transmis reprezentanţii Fundaţiei Conservation Carpathia.

56 de donatori şi peste 100.000 euro într-o lună

Această campanie nu ar fi fost posibilă fără sprijinul a celor 56 de donatori diferiţi, care au susţinut dezvoltarea şi mărirea numărului iniţial de beneficiari. Astfel, a fost strânsă suma de 108.346 euro (524.394 lei), care a permis prelungirea campaniei până în această săptămână, inclusiv. Pe această cale, Fundaţia mulţumeşte tuturor celor care au venit în sprijinul lor şi au adus un zâmbet pe chipul bunicilor din Făgăraş. Această campanie nu a reprezentat o gură de aer pentru doar pentru beneficiarii pachetelor, dar a însemnat şi un real ajutor adus micilor producători locali de la care au fost achiziţionate majoritatea produselor din pachete. Astfel, peste 404.000 lei, din valoarea totală a cumpărăturilor au rămas în comunitatea locală. Este nevoie să facem cumpărăturile de la producătorii locali, micii producători locali, astfel asigurându-ne că banii sunt investiţi în economia locală, ceea ce susţine locuri de muncă şi creează surse de venit pentru fermierii mici în această perioadă dificilă. Implicarea lor în cadrul acestei acţiuni este primul pas al fundaţiei către dezvoltarea unui sistem care să ajute şi să valorifice în mod pozitiv agricultura tradiţională locală pe termen mediu şi lung.

Iată cine sunt producătorii locali şi furnizorii produselor din pachete. Brânzeturi: Ioana Nicolae (Rucăr), Flaviu Bârloiu (Dâmbovicioara), Miron Iarca (Lereşti), Adi Ochi (Dâmbovicioara), Nicolae Cioacă (Dâmbovicioara), Radu Idoraş (Rucăr), Bangala, Nicolae Pravăţ (Rucăr), Adrian Ţenţu (Dâmbovicioara), Ramona Avram (Dâmbovicioara), Ion Poponeţ (Şirnea), Nicoleta Moiceanu (Moroieni), Cornelia Ştefan (Moroieni). Dulciuri şi patiserie: Radu Benţea (Rucăr), Căsuţa cu dulciuri (Rucăr).

-Carne de miel: Cristi Simion (Rucăr), Abator Coşcovele (Rucăr). Ouă: producători locali din Rucăr, Dâmbovicioara, Cetăţeni, Steoenţti, Şinca. Legume şi fructe procesate: Poiana Fermecată, Grpdinile Doamnei, Casa Tanti Maria (Stoeneşti), Domnica Frăguţa-Bunătăţi din patru munţi (Rucăr), Mihai Olteanu (Rucăr). Miere: Alexandru Lăzărică (Poienarii de Muscel), Cătălin Iosifescu (Stăeneşti), Nicolae Manea (Lereşti), Aurelian Banu (Mioarele). Pâine: Soare (Rucăr), Fulgerul (Câmpulung), Prod Pan (Câmpulung), Ro Pan (Runcu-Moroieni). Tăiţei de casă: Laura Banu (Câmpulung). Măşti de protecţie: Dana Banu (Câmpulung). Sacoşe de hârtie: Policron. Produse de igienă: RTC Proffice. Retail: Metrou România.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!