21.9 C
Campulung Muscel
23/07/2024

Şoferii implicaţi într-un accident mortal, trimişi în judecată, pentru ucidere din culpă

În urmă cu doi ani, la sfârşitul lunii mai, doi tineri, în vârstă de 17, respectiv 18 ani, ambii din satul Coteşti, comuna Godeni, şi-au pierdut viaţa, după ce autoturismul în care se aflau a intrat în plin în spatele unui autobuz, fiind proiectat ulterior în şanţul de pe marginea drumului. Şoferul maşinii, de 18 ani, din aceeaşi localitate, a ajuns în stare foarte gravă la spital şi, potrivit poliţiştilor sosiţi la faţa locului, nu poseda permis de conducere. În autobuz nu se aflau pasageri. Oamenii legii au finalizat cercetările, iar dosarul penal deschis în acest caz, pentru ucidere din culpă a fost înregistrat, pe 28 aprilie 2020, la Judecătoria Câmpulung.

Un tânăr a murit pe loc, iar celălalt, în ambulanţă

Reamintim că tragedia s-a petrecut în jurul orei 22.10, în apropierea dispensarului din Schitu Goleşti, pe o porţiune de drum drept care-i îmbie, parcă, pe şoferi să calce mai tare pedala de acceleraţie. Potrivit anchetatorilor, şoferul autobuzului, care efectua curse regulate, a încercat să se încadreze cu vehiculul, fără să se asigure, pe banda de mers către Piteşti, după ce staţionase într-o alveolă, pe celălalt sens. A ajuns în faţa autoturismului, marca Opel, în care se aflau cei trei tineri din Coteşti, iar impactul dintre cele două vehicule a fost inevitabil. „Eram pe banda de mers spre Piteşti, ei veneau tot de la Câmpulung, cu viteză foarte mare, ameţitoare. Mi-a intrat în spate, m-a sucit invers.”, a declarat şoferul autobuzului, Dan Diaconeasa, în vârstă de 51 de ani. După ce a lovit violent partea din spate a autobuzului, autoturismul a fost proiectat în şanţul betonat de pe marginea drumului. A fost nevoie de intervenţia a două echipaje de descarcerare, unul de la Câmpulung, iar celălalt de la Mioveni, pentru a scoate victimele dintre fiarele contorsionate. În urma impactului, tânărul de 17 ani, Mihai Denis Predoiu, aflat pe bancheta din spate a murit pe loc. La scurt timp după ce a fost urcat într-una dintre ambulanţele sosite la faţa locului a fost declarat decedat şi băiatul de 18 ani, Robert Brănescu, care era în faţă, pe locul din dreapta. Şoferul autoturismului, Sebastian Constantinescu, a ajuns în stare gravă, tot cu o ambulanţă, la Spital Judeţean de Urgenţă din Piteşti. Poliţia a deschis în acest caz dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă. „Din primele cercetări, se pare că şoferul nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie.”, declara la vremea respectivă subcomisarul Mădălin Zamfir, purtător de cuvânt al IPJ Argeş, prezent şi el la locul accidentului.

Oamenii legii au mai stabilit că şoferul autobuzului nu consumase băuturi alcoolice, iar acul de la kilometrajul autoturismului Opel rămăsese blocat la 120 km/h. 

La doi ani de la tragedie, cercetările au fost finalizate, iar dosarul penal deschis în acest caz a fost înregistrat, pe 28 aprilie, la Judecătoria Câmpulung. Cei doi şoferi, Sebastian Constantinescu şi Dan Diaconeasa, sunt judecaţi pentru ucidere din culpă, Spitalul Municipal Câmpulung, Denisa Predoiu, Cristinel Predoiu, Radu Gabriel Predoiu şi Roxana Ionica Brănescu s-au constituit părţi civile în dosar, iar SC Asigurarea Românească – Asirom Viena Insurance SA şi SC City Insurance SA, sunt părţi responsabile civilmente. Încă nu a fost stabilit un termen în procesul care va urma. Alex BARBU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!