23.5 C
Campulung Muscel
09/08/2022

Coronavirus în Muscel: Un deces, 23 infectaţi şi 9 suspecţi

Până joi, alte nouă persoane din Muscel au fost infectate cu COVID-19. Una este din Godeni, iar celelalte opt din Câmpulung, cinci asistente şi două infirmiere de la Spitalul Municipal şi o infirmieră de la Spitalul de Pneumoftiziologie. După confirmarea pozitivă a cadrelor medicale, pe Facebook a apărut un apel „S.O.S. Spitalul Câmpulung – Cadre medicale şi pacienţi ţinuţi la izolare în spital în condiţii inumane!”, care, între timp, a fost retras. Se pare că trei asistente şi două infirmiere, depistate pozitiv sunt dintre cele 25 de cadre medicale, printre care şi un medic, care s-au izolate în Spital, şi cărora le-au fost recoltate probe. Restul de 20 aşteaptă rezultatul, dacă sunt sau nu infectate cu COVID-19.

Până în momentul de faţă, 23 musceleni sunt infectaţi cu COVID-19, doi dintre ei, cu comorbidităţi, sunt trataţi chiar la Spitalului Câmpulung, iar 9 sunt internaţi la Boli Infecţioase, cu suspiciune.

Spitalul Câmpulung, fiind desemnat să trateze pacienţii infectaţi cu coronavirus cu comorbidităţi, va primi în dotare şi ventilatoare medicale. „Deocamdată, nu au ajuns, fiindcă noi nu eram pe ordonanţa militară ca spital care intrăm cu COVID. La intervenţia mea şi cu sprijinul Prefecturii, ne-au băgat pe ordonanţă şi trebuie să primim.”, ne-a declarat primarul Liviu Ţâroiu.

Cinci asistente şi două infirmiere de la Spitalul Municipal şi o infirmieră de la TBC, infectate cu COVID-19

Instituţia Prefectului Argeş a confirmat, miercuri, 8 aprilie, că în judeţ există trei cadre medicale infectate cu virusul COVID-19. Este vorba despre două asistente medicale de la Spitalul Municipal Câmpulung şi o infirmieră de la Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung. Cele trei cadre medicale manifestă forme uşoare ale bolii provocate de coronavirus şi se află, în prezent, internate la Spitalul Orăşenesc Mioveni. 

„Ancheta epidemiologică este încă în derulare, dar s-a stabilit deja că infirmiera de la Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung s-a infectat în afara unităţii medicale. Au fost recoltate probe de la toţi contacţii celor trei cadre medicale, în număr de 16, toţi colegi din spital. Persoanele care au luat contact cu asistentele şi infirmiera infectate cu COVID-19 au fost plasate în izolare. Specialiştii DSP Argeş aşteaptă rezultatul testelor. Menţionăm faptul că respectivele cadre medicale, confirmate pozitiv, au luat virusul, cel mai probabil, înainte ca unităţile medicale din Câmpulung să fie declarate spitale COVID-19. Angajaţii au prezentat simptome aproape concomitent cu procesul de reorganizare al spitalelor din Argeş. Facem precizarea că atât Spitalul Municipal Câmpulung, cât şi Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung au fost desemnate unităţi COVID prin hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă nr. 14 din 3 aprilie 2020.”, transmite Instituţia Prefectului Judeţului Argeş.

„Asistentele sunt bine deocamdată. Discutasem cu preşedintele Manu, să vină DSP-ul astăzi să-i testeze pe toţi, ca să ştim ce măsuri luăm. Îi ţinem în continuare în spital, mă refer la cele 25 de cadre medicale, care sunt în spital. Nu au simptome, au declarat că au avut contact direct.”, ne-a spus despre acest caz primarul Liviu Ţâroiu.

Joi, aproape de închiderea ediţiei, Prefectura Argeş a transmis că numărul cadrelor medicale infectate cu COVID-19 a crescut. Adică celor trei menţionate anterior li se adaugă încă cinci, trei asistente medicale şi două infirmiere de la Spitalul Municipal Câmpulung. “Se aşteaptă, însă, rezultatele testelor pentru mai mulţi colegi ai cadrelor medicale deja confirmate pozitiv.”, a transmis Prefectura.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!