21.9 C
Campulung Muscel
23/07/2024

Angajata de la Lear, infectată cu COVID-19, ar fi intrat în contact cu aproximativ 35 de persoane

În această ambulanţă s-a aflat, luni după amiază, musceleanca din Godeni, primul caz de infecţie cu COVID-19, confirmat la Câmpulung  

Femeia din Godeni, care a ajuns de trei ori la Spitalul Câmpulung, până să-i fie confirmat diagnosticul de infecţie cu coronavirus, a intrat în contact cu mai multe persoane, atât la serviciu, cât şi la unitatea medicală care a tratat-o, dar şi cu cei de la Salvare, existând posibilitatea ca şi aceştia să fie contaminaţi. Musceleanca a mers inclusiv la medicul de familie, căruia i-a cerut să-i interpreteze rezultatele medicale, după ultima externare din spital. Săptămâna trecută, pacienta a ajuns la spital de trei ori, o dată fiind transportată de o maşină normală a Salvării, fără dotări speciale de protecţie a echipajului. La spital, a fost văzută de trei medici de gardă, pe ture diferite.

 

Medicul de familia Ioana Georgeta Predoiu: „Este binişor, vorbeşte la telefon şi ne rugăm şi noi pentru ea”

La sfârşitul săptămânii trecute, femeia din Godeni s-a dus la medicul de familie Ioana Georgeta Predoiu, ca să-i interpreteze documentele medicale primite după ultima externare din Spitalul Câmpulung, acuzând dureri abdominale şi diaree. Musceleanca a fost diagnosticată, în 2018, cu hipertensiune arterială, dar a renunţat, între timp, să continue medicamentaţia recomandată de un medic cardiolog, după cum ne-a spus medicul de familie.

„Vinerea trecută, în data de 27 martie, a fost la mine, la cabinet, cu nişte analize de la Spitalul Câmpulung, să i le citesc eu, dar eu n-am vrut să o primesc. A zis că are ceva la burtă, că are diaree. Am zis să mă uit repede pe tot. Am dezinfectat-o, am trecut-o în altă cameră. Am stat la uşă, cred că de frică. Eram îmbrăcată foarte bine, că eram pe picior de plecare, dar, totuşi, m-am echipat repede de tot, mi-am pus mască şi am stat la distanţă. Cum mi-am aruncat privirea pe radiografie, mi-am dat seama imediat că e ceva şi i-am zis: “Adriana, repede, afară, te rog frumos, ieşi şi du-te în maşină.” Săraca, s-a supărat, a început să plângă, că nu-i uşor să-ţi spună cineva: pleacă de aici, du-te în maşină, că nu eşti ciumat! A înţeles, s-a dus. Mi-a zis: “Doamna doctor, n-am de unde, că eu n-am fost în legătură cu nimeni, nu am pe nimeni prin străinătate, nu am, nici la serviciu nu ştiu pe cineva să fi fost plecat, nu ştiu.” Am luat legătura cu domnul doctor Vişoiu, de la Pneumologie, i-am trimis pe whatsapp şi dânsului, şi am decis să-i facem un C.T. (nr. computer tomograf), numai că ea n-a mai vrut să mai plece la Câmpulung în vinerea aceea, pentru că eu am vrut s-o trimit din nou. I-am zis că, dacă îi e rău, să mă sune. Sâmbătă, m-a sunat pe mine şi eu am trimis-o la Spitalul Câmpulung cu suspiciunea de COVID.”, ne-a declarat medicul Ioana Georgeta Predoiu.

Normal că doctorul a întrebat-o, în mai multe rânduri, dacă a fost în contact cu persoane venite din străinătate, dar femeia bolnavă a negat de fiecare dată că s-a întâmplat lucrul acesta. „Soţul lucrează la o firmă în Câmpulung, băiatul, la Piteşti, la o firmă, ea are o rudă în străinătate, sora soţului, care este în Italia. Şi mi-a spus că cumnata ei n-a venit din Italia de opt ani. M-a interesat şi pentru noi, şi pentru populaţia comunei. Atenţie, nu are pe nimeni în Italia decât această cumnată, care nu a mai venit de opt ani. Mi-a spus de „n” ori: “Doamna, doctor, nu a venit.” Atunci când a venit la mine, am întrebat-o: “Ai pe cineva plecat în străinătate?” “N-am, doamna, doctor!” Eu am întrebat pe cineva în Piteşti şi nu a spus la nimeni că a avut pe cineva în Italia. Am vorbit şi cu altă soră a soţului şi mi-a spus că sora ei nu a venit de opt ani în ţară din Italia, nici din Spania, din nicio ţară. Problema e că se întâmplă undeva şi nu ştim unde.”, a completat medicul de la Godeni.

E suspect faptul că nu se ştie de unde ar fi putut să se contamineze femeia din Godeni, dacă nu a intrat în contact cu nimeni venit din străinătate în ultimul timp, iar la serviciu, la Lear, nu cunoaşte pe cineva care să fi fost plecat. Familia din care face parte aceasta este una liniştită, care nu deranjează pe nimeni. În acest sens, Direcţia de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică, pentru a stabili cu cine a intrat în contact femeia care s-a infectat, plus posibilele persoane cu care aceasta s-a întâlnit.

Din fericire, miercuri, 1 aprilie, starea femeii internată la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Argeş era bună. Informaţia ne-a fost furnizată tot de medicul de familie Ioana Georgeta Predoiu, care a vorbit cu ea la telefon: „Mulţumim lui Dumnezeu, este binişor, însă boala asta durează trei săptămâni şi nu ştim evoluţia. Este binişor, vorbeşte la telefon şi ne rugăm şi noi pentru ea. Acum, am vorbit cu pacienta, nu a fost la nicio înmormântare, la niciuna.”

 

Miercuri, la Infecţioase erau internaţi cinci suspecţi

În prezent, la Spitalul Municipal sunt internaţi 50 de pacienţi, pe alte secţii decât cea de Boli Infecţioase, iar la aceasta din urmă sunt sub supraveghere cinci musceleni, care sunt suspecţi că sunt infectaţi cu coronavirus.

Referitor la cazul femeii din Godeni, confirmată a fi infectată cu COVID-19, şi administraţia locală s-a implicat, ţinând cont că fabrica unde lucrează aceasta este în Câmpulung. „Am vorbit la Lear cu doamna Cristina Rotariu. După data de 20 martie, ea era la domiciliu, echipa ei nu mai lucra, că lucrau prin rotaţie. În echipă, am înţeles că sunt 20 de persoane, dar şi cu transportul, sunt în jur de 35 de persoane cu care s-a întâlnit.”, ne-a primarul Liviu Ţâroiu. “E.M.”

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!