0.2 C
Campulung Muscel
06/12/2024

Primăria a scos la licitaţie lucrările la faţadele şi acoperişurile blocurilor sociale 9, 10 şi 17

Constructorilor care au fost pe fază, într-o perioadă în care atenţia publică este acaparată de boala momentului, li s-a cerut să viziteze amplasamentul în două zile de la publicarea anunţului!   

În timp ce prezentul trece printr-o nedorită schimbare a obiceiurilor zilnice, afectate de pericolul COVID-19, Primăria parcurge paşii finali ai proiectului destinat preponderent nevoiaşilor, „Schimbă-ţi viitorul!” Un contract consistent ca valoare, al unei lucrări estimate la 950.820,71 lei, a fost scos la licitaţie pe 17 martie, având ca termen limită pentru înscrierea constructorilor interesaţi data de 2 aprilie. Administraţia publică locală intenţionează să întreprindă lucrări de reabilitare de clădiri în cadrul programului finanţat de UE, „Schimbă-ţi viitorul! Dezvoltarea socială şi economică a persoanelor defavorizate din zona de Nord a municipiului Câmpulung”, care conţine, printre altele, şi „activităţi de îmbunătăţire a condiţiilor de locuit ale persoanelor din grupul ţintă”. Cum unii dintre beneficiarii serviciilor sociale, medicale, educaţionale oferite prin controversatul proiect locuiesc în blocurile sociale ale Primăriei, acestea vor intra într-o investiţie de renovare a exterioarelor, cu bani europeni. 

În esenţă, lucrarea propusă de autorităţi urmăreşte proiectarea şi execuţia  îmbunătăţirilor la blocul 9, scara A, blocul 10, scara B, şi blocul 17, inclus cu toate cele trei scări, A, B şi C. Invitaţia adresată de autorităţi executanţilor, care au la dispoziţie mai puţin de două săptămâni, pentru a-şi prezenta oferta, cuprinde trei loturi de intervenţii, aferente fiecărui imobil în parte. 

Invitaţia constructorilor la o lucrare împărţită în trei loturi, valabilă până pe 2 aprilie                  

Intenţiile municipalităţii, sintetizate în anunţul postat pe portalul achiziţiilor întreprinse de instituţiile bugetare, se prezintă astfel: „Prin contractul de proiectare şi execuţie se urmăreşte îmbunătăţirea condiţiilor de confort şi locuire a persoanelor care fac parte din grupul ţintă al proiectului „Schimbă-ţi viitorul!” (…) şi care locuiesc în blocurile 9, 10 şi 17. Cele trei loturi de lucrări, despre care relatam în deschiderea articolului, reprezintă un rezumat al ceea ce se cere constructorului: 

=Lot 1 – Reabilitarea blocului 9, scara A: Execuţia lucrărilor constă în finisaje exterioare pe faţade, reabilitarea acoperişului, instalaţii electrice. Valoarea lucrărilor a fost estimată la 294.717,18 lei, reprezentând construcţii + montaj, din care: lucrări pentru arhitectură – 280.199,18 lei şi lucrări pentru instalaţii electrice – 14.518 lei.        

=Lot 2 – Reabilitarea blocului 10, scara B: Execuţia lucrărilor constă în finisaje exterioare pe faţade, reabilitarea acoperişului. Valoarea construcţiilor şi montajului, intervenţii considerate „de arhitectură”, se ridică la 297.711,22 lei.     

=Lot 3 – Reabilitarea blocului 17, scările A, B, C, Vişoi: Execuţia lucrărilor constă în finisaje exterioare pe faţade, reabilitarea acoperişului, instalaţii electrice. Este cel mai scump lot, apreciat la 358.392,30 lei, din care: lucrări pentru arhitectură – 314.838,30 lei şi lucrări pentru instalaţii electrice – 43.554 lei.       

Valoarea totală estimată a contractului se cifrează la 950.820,71 lei. Până pe 2 aprilie, firmele de construcţii sunt aşteptate să acceseze procedura derulată de Primăria Câmpulung. În aceeaşi zi, ofertele primite se vor deschide. „Din documentaţia de atribuire, respectiv D.A.L.I. (n.r. documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie), se vor licita lucrările aferente blocurilor 9, 10 şi 17, situate în municipiul Câmpulung, judeţul Argeş (lucrări de arhitectură şi lucrări electrice). În vederea elaborării ofertei, ofertanţilor li se recomandă să viziteze amplasamentul. Autoritatea contractantă organizează vizitarea amplasamentului în termen de două zile de la data publicării invitaţiei în SEAP.”, aflăm din comunicarea Executivului, care se grăbeşte cu găsirea constructorului care va prinde lucrarea plătită de Uniunea Europeană. Două zile de la expunerea publică a intenţiilor aleşilor însemna 19 martie, data vizitei în teren, ceea ce presupunea vigilenţă sporită din partea patronilor societăţilor de profil, ca să nu rateze inspecţia programată de Primărie. Aşadar, cine n-a stat cu ochii pe tv ca să afle evoluţia infecţiei cu coronavirus s-a informat şi s-a conformat cerinţelor.

Contractul va fi câştigat de întreprinzătorul care oferă preţul cel mai mic, având posibilitatea de a obţine sume suplimentare pe parcursul derulării lucrării, cum se procedează, în general, în relaţia privaţilor cu statul. Magda BĂNCESCU

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!