19.1 C
Campulung Muscel
19/06/2024

Elena Lasconi n-a trăit furtuna sub plapumă, ca restul contracandidaţilor, ci pe stradă, în plin Cod Roşu de vijelie

Avem o candidată la Primărie curajoasă, care le dă motive să se ruşineze bărbaţilor care cred că o concurează

Elena Lasconi este singurul dintre candidaţii la funcţia de primar al Câmpulungului, care face dovada că înţelege esenţa perioadei pre-electorale, valorificând corect acest timp preţios inclusiv pentru pretendentul cotat cu cele mai mari şanse. Şi anume prezenţa permanentă în mijlocul oamenilor, şi în situaţiile fericite, şi în cele nefericite, aşa cum a fost vijelia de miercuri, 5 februarie 2020, prelungită pe durata întregii nopţi. Apreciata jurnalistă n-a ieşit pe teren ca să-şi facă campanie electorală, cum au ripostat contracandidaţii vârâţi sub plapumă, conştientă că, în afara forţelor de intervenţie, nu găseşte ţipenie de alegător pe stradă, în plin Cod Roşu de vijelie. Reporterul din ea n-a rezistat imboldului de a ieşi pe teren, în toiul urgiei, pentru a fi martoră urmărilor catastrofale înregistrate pe întreg teritoriul municipiului. Elena Lasconi s-a mişcat dintr-un cartier într-altul şi a şi relatat pe pagina personală despre acoperişurile care se prăbuşeau sub ochii ei, despre cablurile rupte şi arborii smulşi din rădăcină.            

Aşa procedează un gospodar adevărat, mişcându-se pe teren, oricât de câinoasă ar fi vremea, oricât de ispititor ar fi gândul adăpostirii la căldură, mai cu seamă că ea nu se număra printre cei responsabili de restabilirea ordinii afectate sever de furtuna turbată. Dar n-a putut sta locului, şi datorită profesiei de ziarist, corespondent al realităţii din teren, şi datorită misiunii de viitor edil, răspunzător de siguranţa oamenilor şi a bunurilor acestora, precum şi a bunurilor publice. Acesta este comportamentul corect al unui conducător de localitate lovită de o castrofă naturală, simţind pe propria piele intensitatea momentelor teribile,  nu contemplând acţiunea în faţa televizorului ori din maşină, încălzindu-se cu o duşcă. Elena Lasconi a luat la pas cartierele măturate de rafalele de o violenţă nemaiîntâlnită în oraşul nostru, altădată, ferit de asemenea fenomene meteo, şi a descris, într-o relatare video, cele văzute, pentru a ţine lumea la curent, în timp real, despre ceea ce se întâmpla în zonele inspectate. Când ai mintea limpede, nu veşnic „aburită”, când eşti ghidat de tăria de caracter, nu de „tăria” de la sticlă, când îţi pasă, când te simţi responsabil numai pentru că te-ai angajat într-o cursă electorală, poţi arăta lumii un candidat cum noi n-am mai avut până acum la Câmpulung. 

Miercuri noaptea, n-am văzut un politician disperat de imagine, ci o femeie curajoasă, un ziarist dornic de informare proprie, dar şi de a-i informa pe alţii, şi o concetăţeană preocupată de starea oamenilor şi a oraşului. Elena Lasconi se simte de-a noastră, de-a locului, sentiment pe care i-l insuflă şi primirea călduroasă a câmpulungenilor pe care îi vizitează. Instantaneele postate pe pagina personală de socializare transmit sinceritatea momentelor în care jurnalista se află în mijlocul orăşenilor de vârste, profesii şi categorii sociale  diferite. Pentru prima oară în istoria alegerilor la Câmpulung, în ultimii 30 de ani, avem un candidat pe care lumea îl iubeşte, de a cărui apariţie se bucură, dovadă fiind zâmbetele sincere împărţite de gazde şi musafira întâmpinată peste tot cu inima deschisă. 

Zeci de opinii, din care am selectat câteva pentru a susţine rândurile de mai înainte, au urmat imaginilor filmate în timpul vijeliei, repetăm, nemaivăzute la Câmpulung. 

=Gagiu Marius Mihai: „Bravo, le-aţi demonstrat tuturor că sunteţi mai tare ca toţi rivalii care vor să candideze la Primăria Câmpulung Muscel, eu vă votez direct!”

=Junoiu Elena Monica: „Of, sper că aţi ajuns acasă bine, şi dumneavoastră, şi cameramanul. Peste tot se auzeau acoperişurile cum zburau sau abia se mai ţineau.”

=Răzvan Ferigeanu: „Este de aplaudat ceea ce faci şi, într-o normalitate a anului 2020, astfel de situaţii n-ar trebui să existe, iar dacă s-ar întâmpla, autorităţile ar trebui să fie cele care ies pe teren şi rezolvă problema pentru totdeauna. Reţea electrică la pământ şi lămpi de zeci de mii de lei în Grădina Publică. Tare mi-e teamă că te zbaţi pentru o comunitate căreia îi e bine aşa, pentru că mai mult nu merită. Succes, Elena!”

=Maria Niţiş: „De câte ori plouă şi bate vântul, noi rămânem fără curent. Mai sunt şi copii mici. Doamna Lasconi, mult succes!”

=Veronica Trandafir: „Foarte curajoasă… Felicitări! Primarul o fi şi el fără curent electric? De ce nu face ce faceţi dumneavoastră? Ruşine să-i fie!”

=Radu Cocea: „Are sânge în vene, fata asta, nu tescovina borhotită!”

=Maria Sandu: „De asemenea om avem nevoie.”

=Cristi Matei: „Probabil, ar fi ieşit şi domnul primar, dar, din păcate, nu mai are permis. Aşa că stă în casă la căldurică şi un şpriţ. Respect, doamna Elena, în astfel de condiţii îşi riscă viaţa.”

=Jianu Aurel: „Bravo, Elena, cu Dumnezeu şi Codul Roşu nu putem să ne războim, dar a arăta că ne pasă de ce se întâmplă în jurul nostru, pentru a cunoaşte situaţia şi a interveni atunci când se poate, este la îndemâna tuturor!”

=Irina Edward: “Felicitări, un om ca acesta ne trebuie, nu cum e primarul, care nu face nimic, stă în casă la căldură. Vă susţin din toate punctele de vedere.”

=Dana Iordache: „Poate când veţi fi la Primărie, vă veţi gândi la noi, să ne ajutaţi cu acoperişuri solide.”

=Magda Oprea: „Noroc cu Lasconi, că pe primarul nostru îl mănâncă babau dacă iese afară din casă.”

=Georgeta Moroe: „Un om ferm, cu iniţiativă, de care Câmpulung şi câmpulungenii au nevoie! Succes, doamna Elena Lasconi!”

=Vasilica Vasile: „Doamne fereşte de mai rău! Am stat patru ore fără curent electric. Am simţit pe pielea noastră ce înseamnă puterea naturii dezlănţuite. Oameni, treziţi-vă din amorţire şi schimbaţi ceva în voi, în jurul vostru! Ieşiţi din carapace! Nu se mai poate aşa!” 

=Nicolescu Mihai: „Autorităţile care ar trebui să se implice dorm în posturi, iar această doamnă Elena se implică în tot, pentru noi, câmpulungenii. Ce aştept eu de la voi, cei din Câmpulung, este să fiţi şi voi la fel ca doamna Elena şi să vă implicaţi în a face totul posibil, ca Elena Lasconi să devină primarul nostru, al câmpulungenilor.” 

=Silviu Bragă: „Natura ne demonstrează iar câtă forţă are. Ce nu înţeleg, oare, de ce nu învăţăm nimic din toate păţaniile astea? Acoperişuri făcute de mântuială, fără un calcul minimal al rezistenţei, cabluri vechi, slăbite, pomi netoaletaţi sau cu rădăcini șubrede… E nevoie de implicare! Mult succes, Elena Lasconi!” 

=Strafalogea Şerban: „Bărbaţii de frunte ai urbei stau la adăpost. Elena Lasconi este pe teren.” 

=Ema Andrei: „Bravo, Elena Lasconi, o adevărată eroină, avem nevoie, succes!” „E.M.”

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!