18.5 C
Campulung Muscel
22/06/2024

Directorul DSVSA Argeş, Daniel Lupu, iese la pensie

Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş, Daniel Lupu, iese la pensie. Potrivit estimărilor acestuia, prima zi de pensie ar fi 27 ianuarie 2020. Cel mai probabil, acesta va fi înlocuit în funcţie de Sorin Sorescu, actualul director adjunct al instituţiei. 

Daniel Lupu a fost la conducerea DSVSA Argeş în trei rânduri, în intervalul februarie 1997 – iunie 2001, martie 2005 – mai 2009 şi aprilie 2011 şi până în prezent. Medicul veterinar a fost demis din funcţia de conducere pe 25 mai 2009, în baza Ordonanţei 37, care s-a dovedit a fi neconstituţională, motiv pentru care acesta a dat în judecată Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară, iar actul a fost anulat pe 8 martie 2011, prin hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Ca urmare a hotărârii Justiţiei, ANSVSA l-a repus în funcţie pe fostul director pe 1 aprilie 2011. Pe lângă faptul că a fost repus pe funcţie, Lupu a primit şi contravaloarea diferenţei de salariu, fiindcă a avut un salariu mai mic decât cel al unui director, îndeplinind funcţia de consilier superior în cadrul Biroului de Igienă Veterinară şi Epidemiologie. După demiterea lui Daniel Lupu, în 2009, la conducerea DSVSA Argeş s-au perindat mai mulţi medici veterinari: Ionel Vişinescu, Nicolae Comănescu, Anca Muşat şi Ion Falcă. 

DSVSA Argeş, fiind una dintre cele mai importante din judeţ, PNL are cale liberă să-şi numească propriul om la conducerea direcţiei. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!