0.2 C
Campulung Muscel
03/12/2022

Hoţii de la Orange Shop au contestat decizia Judecătoriei Câmpulung, dar instanţa superioară a menţinut sentinţele

În primăvară, cei doi bărbaţi din Olt, care au furat zeci de telefoane şi tablete din magazinul Orange Shop, au fost condamnaţi de Judecătoria Câmpulung, unul cu executare, iar celălalt, cu suspendare, în acelaşi timp, fiind puşi să achite împreună aproape 11.000 de euro, despăgubiri civile societăţii păgubite. Inculpaţii au contestat decizia instanţei câmpulungene, iar recursul s-a judecat la Curtea de Apel Piteşti, terminându-se luna trecută, în principiu, cu aceeaşi sentinţă.

Au golit vitrinele de la Orange Shop

Cristinel Vasile, de 35 de ani, şi Mircea Costel Dancea, de 34 de ani, ambii din localitatea Brebeni, judeţul Olt, s-a dovedit că sunt autorii spargerii din noaptea de 29 spre 30 august 2018, de la magazinul Orange Shop, din Piaţa Centrală. În noaptea cu pricina, aceştia au golit vitrinele de telefoane şi tablete expuse la vânzare, dar nu s-au atins de alte accesorii sau obiecte pe care le-au considerat greu vandabile, nu au luat nici bani, întrucât în sediul nu se păstrează lichidităţi. Indivizii au fost identificaţi pe baza imaginilor surprinse de camere de luat vederi din magazin, dar şi de cele aflate pe clădirile învecinate. Pentru că hoţii au purtat cagule pe faţă în momentul furtului, indiciul care i-a dat de gol a fost maşina, un BMW, cu care au plecat cu obiectele furate.

Indivizii au fost săltaţi şi duşi la audieri pe 10 octombrie 2018, după ce poliţiştii câmpulungeni şi cei ai secţiilor rurale arondate, împreună cu luptători ai Serviciului Acţiuni Speciale Argeş, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, au făcut mai multe percheziţii domiciliare pe raza judeţului Olt.

După ce au fost reţinuţi pentru 24 de ore, Parchetul a cerut Judecătoriei Câmpulung arestarea lor pentru 30 de zile, solicitare acceptată pe 10 octombrie 2018. Măsura a fost prelungită succesiv până în decembrie 2018, când arestul preventiv le-a fost înlocuit de cel la domiciliu. Pe 22 februarie 2019, la o altă solicitare a inculpaţilor, magistraţii au dispus continuarea judecăţii cu ei sub măsura controlului judiciar, care le-a fost menţinut până la ultima înfăţişare din proces, din 20 mai 2019, când s-a dat şi sentinţa.

Bărbaţii au contestat decizia Judecătoriei Câmpulung, dar instanţa superioară a menţinut sentinţele

Cristinel Vasile, de 35 de ani, a primit doi ani de închisoare în condiţii privative de libertate, pentru furt şi furt calificat, şi i-au fost interzise mai multe drepturi electorale. Pentru aceleaşi infracţiuni, Mircea Costel Dancea, de 34 de ani, a primit doi ani, cu suspendarea executării sub supraveghere pe o perioadă de doi ani. I-a fost impuse mai multe obligaţii, printre care şi să facă 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Slatina sau Primăriei Brebeni. Pe latura civilă, bărbaţii au fost obligaţi să achite firmei Orange Shop România SA despăgubiri civile în sumă de 10.818 euro, iar fiecare în parte să vireze câte 1.500 de lei, cheltuieli judiciare avansate de stat. Amândoi au contestat decizia Judecătoriei Câmpulung, iar Curtea de Apel a admis doar apelul lui Cristinel Vasile, înlăturând din încadrarea juridică a faptei aplicarea articolului 41, din Codul Penal, de stare de recidivă. În rest, în cazul ambilor, ce s-a hotărât la Câmpulung a rămas neschimbat, înlăturându-se măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de ei. De această dată, decizia este definitivă. 

Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!