Noua spălătorie de textile, care s-a deschis la începutul aceste săptămâni, are şanse mari de reuşită, mai ales că este amplasată în centrul municipiului, pe strada Fraţii Goleşti, chiar vizavi de clădirea care găzduieşte birourile notariale. Intrarea se poate face şi din strada Istrate Rizeanu, fiind în dreapta fostei Policlinici Stomatologice. Aparatura de ultimă generaţie şi profesioniştii în domeniu o recomandă pentru toţi muscelenii care vor să-şi cureţe îmbrăcămintea şi accesoriile rapid.
Familia, apropiaţii şi colaboratorii au fost, luni, 18 noiembrie, alături de Mirela Enăchescu, când s-a deschis oficial cea mai modernă spălătorie din Câmpulung, care asigură servicii profesionale de curăţătorie, spălătorie şi călcătorie haine. „După cum toată lumea ştie, afacerea mea a fost şi este legată de îmbrăcăminte. Eu sunt o vânzătoare de second hand. Sunt foarte multe dăţi când trebuie să avem grijă de îmbrăcăminte, de exterior, cum avem de interior, pentru că oamenii, de fapt, ne percep după felul în care arătăm. Am fost în situaţia când am văzut obiecte care erau foarte valoroase, dar hainele nu mai puteau fi purtate şi, atunci, m-am gândit de-a lungul timpului să găsesc o soluţie să vin în ajutorul tuturor şi, în special, al femeii din anul 2020, care nu mai are timpul necesar să se ocupe ce copii, de casă, de menaj, de muncă, deci, într-un cuvânt, trebuie ajutată. Conceptul a pornit de aici, vreau ca femeile să se bucure şi să aibă timpul necesar să se bucure şi de ele, pentru că aici s-a ajuns, nu mai avem timp şi atunci aştept doamnele, să le vin în ajutor prin noua afacere pe care am deschis-o. Este primul proiect, dar o să continui cu o altă curăţătorie în Târgovişte, pentru că eu lucrez de 10 ani şi în Târgovişte. O să încerc să dezvolt şi alte proiecte, pentru că oraşul nostru are nevoie de locuri de muncă. Aş vrea ca tinerii să ne rămână acasă şi să facem cât mai multe în care să fie şi ei implicaţi, să le dăm şansa să rămână acasă.”, a declarat managerul Mirela Enăchescu.
La noua curăţătorie se lucrează în două schimburi, programul fiind între orele 8.00 şi 22.00, pentru a veni în sprijinul celor care-şi termină serviciul după ora 16.00. Aparatura cu care este dotată noua curăţătorie este una de ultimă generaţie, iar procedeul după care se lucrează este cel care se numeşte wet cleaning, metoda de curăţare umedă sau spălare cu apă, o tehnologie profesională folosită pentru curăţarea hainelor de toate tipurile. Gama de utilizare a metodei wet wash este foarte largă: fuste şi rochii, inclusiv delicatele rochii de mireasă; haine de exterior, haine de piele, geci; lenjerii de pat, prosoape, halate, pături; lenjerie intimă, pantaloni, cămăşi, tricouri; feţe de masă, perdele, cortine. Tehnologia spălării hainelor cu apă (wet cleaning sau wet wash) este o variantă la curăţătoria chimică. Acest sistem de curăţare umedă are în componenţă echipamente profesionale şi utilizează detergenţi ecologici, speciali concepuţi pentru spălarea cu apă a hainelor şi accesoriilor vestimentare preţioase. „Noi nu vrem să facem doar o spălare, noi vrem să curăţim lucrurile, spălatul se poate face şi la domiciliu, de aceea am apelat la aparatură de ultimă generaţie, ce înseamnă wet cleaning, înseamnă o curăţire chimică în apă, apa este cel mai bun solvent şi îmi plac lucrurile bine făcute. Masa de călcat cu care este dotată curăţătoria îndreaptă orice fel de material, are numeroase accesorii, inclusiv o lavetă minune, care se aşează pe materialele care sunt sensibile, pe obiectele foarte delicate, pe care nu ne riscăm să le finisăm cu fierul. Sunt materiale delicate care la o mică greşeală se deteriorează. Înainte de a intra în maşinile de spălat, obiectele care prezintă pete sau au fost mai mult purtate vin la această măsuţă unde se pulverizează soluţii. Lucrăm doar cu produse profesionale, pentru că nu ne permit maşinile, şi aici se va face o predetaşare a obiectului ca să ne asigurăm că va fi curăţat perfect.”, a mai declarat Mirela Enăchescu.
Sunt servicii care se pot face de la o oră la alta. Clientul care e presat de timp o să aştepte în incinta spălătoriei, iar în timp ce el serveşte o cafea sau un ceai, personalul îi rezolvăm problema pe loc, pe loc însemnând o oră. „Curăţăm şi rochii de mireasă, care se curăţă mult mai greu. Să ştiţi că unul dintre motivele pentru care am gândit această afacere a fost că eu eram tot timpul obligată să merg la Piteşti să curăţ un obiect sensibil sau un obiect delicat, ceea ce nu mi se pare normal, oraşul nostru trebuie să fie la fel ca un oraş mai mare, să încercăm cât se poate să-l dezvoltăm. Preţurile nu le putem enumera pentru că sunt de ordinul zecilor, o să vadă fiecare client, preţurile o să fie minime, pentru că vrem ca toată lumea să-şi poată permite să beneficieze de serviciile noastre.”, a continuat investitoarea.
Afacerea a fost implementată prin programul „Start-up Nation”, prin intermediul căruia antreprenorii îşi pot recupera 100% din investiţia realizată, în limita a 200.000 de lei. (P)