-0.4 C
Campulung Muscel
10/12/2023

Canalizarea de la Vlădeşti, de-abia în etapa de verificare a hârtiilor

 

Şi primarul de la Vlădeşti este băgat la cheltuieli de obligaţii suplimentare lucrărilor propriu-zise, obligaţii impuse de birocraţia excesivă care domină procedurile premergătoare punerii în practică a investiţiilor. După cum v-am mai relatat şi cu alte ocazii, Cristian Hristu Dică derulează, deocamdată, tot la nivel de „hârţogărie”, proiectul intitulat „Sistem centralizat de canalizare în satele Coteasca, Drăghescu şi Putina”, care a mai depăşit o etapă: contractarea serviciilor de verificare a dosarului presupus de investiţia propriu-zisă. Pe 9 septembrie 2019, şeful Executivului de la Vlădeşti i-a atribuit direct firmei Megan Consulting Proiect SRL, din Piteşti, serviciile de verificare a proiectului, servicii de verificare tehnică a documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie (D.A.L.I.), documentaţia certificatului de urbanism, documentaţii pentru avize şi proiect tehnic pentru lucrarea de canalizare. Primarul are banii împărţiţi: =servicii de verificare tehnică a documentaţiei D.AL.I., documentaţia certificatului de urbanism şi documentaţii ale avizelor – suma de 5.000 lei, la care se adaugă TVA (5.950 lei); =servicii de verificare tehnică a proiectului tehnic, documentaţia tehnică pentru obţinerea autorizaţiei de construire şi detalii de execuţie – aceeaşi valoare, 5.950 lei. În total, 11.900 lei.

Aceeaşi firmă va încasa de la Primăria Vlădeşti alţi 14.280 lei, pentru acelaşi tip de servicii – verificarea proiectului în integralitatea sa – oferite în cazul altei investiţii pe care Hristu Dică o întreprinde cu finanţare atrasă: modernizarea Grădiniţei cu program prelungit în satul Vlădeşti. “E.M.” 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!