25.2 C
Campulung Muscel
16/04/2024

Andrada Nicoleta Neacşu şi Ionuţ Alexandru Ghinea, două mari speranţe ale kickboxing-ului muscelean

Aşa după cum v-am informat, un militar destoinic, caporalul Irinel Bădulescu, de la Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, a înfiinţat şi coordonează la Câmpulung un club sportiv de kickboxing, iar denumirea acestuia nu a fost întâmplătoare, ACS Tai Shin Do – Ambiţia Irinel! Are zeci de cursanţi la club, cu care face 4-5 antrenamente pe săptămână şi este acum un exemplu şi mai puternic pentru elevii şi, totodată, colegii săi, mai ales că, printre alte rezultate notabile, deţine două titluri de campion mondial la această disciplină sportivă. Vom începe cu acest număr să prezentăm cei mai valoroşi sportivi ai săi, pentru a populariza acest sport, practicat cu succes pe meleagurile muscelene, dar şi pentru a îndemna copiii să facă mişcare şi să vină la sală, nu neapărat pentru a practica un sport de contact.

Ionuţ Alexandru Ghinea este elev în clasa a X-a, la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu”. Practică kickboxing de patru ani şi are în palmares 12 medalii: 5 de aur, 6 de argint şi una de bronz, cucerite la competiţii interne şi internaţionale. Cel mai valoros trofeu al său este titlul mondial WKF, pe care l-a obţinut în 2018, la Buenos Aires, în Argentina. Ionuţ Alexandru Ghinea a ales să practice kicboxing la îndemnul părinţilor şi nu regretă deloc acest lucru. „Kickboxingul mi-a schimbat atât viaţa, cât şi fizicul. Îmi place tot ce fac când vin la sală, în special colectivul şi antrenamentul. Cred că acest sport mi se potriveşte şi din această cauză l-am ales.”, susţine Ionuţ Alexandru Ghinea într-un miniinterviu luat chiar de antrenorul său şi postat pe un cont de socializare. Întrebat de partea dură a kickboxing-ului, tânărul a declarat: „Am simţit lovituri puternice în timpul luptelor, dar asta mă face mai puternic!”. 

O altă speranţă a sporturilor de contact din Câmpulung este Andrada Nicoleta Neacşu. Elevă în clasa a V-a, la Şcoala Gimnazială „Sfântul Iacob”, ea practică kickboxing de aproape 9 luni şi are în palmares până acum trei medalii de aur şi Centura de amatori. „Am ales kickboxing, deoarece îmi doream un sport mai complex, ca acesta. Am vrut să învăţ să mă apar şi, apoi, bineînţeles, să lupt. Mi s-a schimbat viaţa de când merg la sală, deoarece nu mai sunt la fel de timidă şi de ruşinoasă cum eram înainte de a practica acest sport. Nu e nimic care să nu îmi placă la sală. Îmi place cel mai mult că antrenorul nostru, care este un om minunat, ne pune să facem diferite lucruri, pentru a ne testa limitele. Nu este neapărat mai greu să fii într-o sală cu bărbaţi / băieţi, pentru că… nu ştiu. M-am accidentat de câteva ori, dar nu grav, dar într-un sport ca acesta merită să depui sacrificii.”, e de părere Andrada Nicoleta Neacşu.

Alex BARBU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!