25.2 C
Campulung Muscel
16/04/2024

Electric Camping, în “poarta” Munţilor Făgăraş

Asociația My Transylvania, în parteneriat cu Fundația Conservation Carpathia, continuă seria evenimentelor ce promovează satul românesc, produsele locale și frumusețea naturii și a organizat un prim eveniment la Dâmbovicioara – Electric Camping. A fost rost de drumeție, de bucurie și infuzie de natură sălbatică la Dâmbovicioara. Aici este poarta principală de intrare în Munţii Făgăraș, prin Valea Dâmboviţei, în Munţii Piatra Craiului, prin Valea Dâmbovicioarei, în Munţii Bucegi şi Munţii Leaota, prin Valea Cheii.

Electric Camping a reunit circa 50 de participanți din Brașov, Pitești, Zărnești, Bucuresti, Iași și Spania, iubitori de natură, oameni interesați de activități inedite, de muzică, mâncare gustoasă și de frumusețea Dâmbovicioarei. După o drumeție ghidată pe Valea Cheii și o vizită la meșterul care face șiță, invitații s-au bucurat de un brunch cu brânzeturi de oaie și de vacă, plăcintă cu urdă sărată și mărar, slănină, jumări, câteva legume aduse de peste deal, pâine de la Rucăr, urdaș cu mămăligă și sloi de porc și cocoș, gogoși, nuci umplute și plăcintă dulce cu urdă și afine. Seara a fost animată de cei doi tineri din trupa Hoinarii, care au cântat la fluier și chitară. Noaptea a continuat cu muzică electronică mixată de DJ DEX și DJ MEET MTD. Vremea bună, aerul curat, priveliștea frumoasă, cerul înstelat, luminile cortului și ale cerului, prezentările echipei CARPATHIA, mâncarea, locația evenimentului și legendele locului au fost apreciate de invitații de la Electric Camping.
“Dorim să promovăm comunitățile din vecinătatea Munților Făgăraș și ne dorim să creăm modele de venituri alternative pentru oameni. Bunăstarea noastră depinde de natură, de alegerile pe care le facem în fiecare zi. Ecoturismul este segmentul cu cea mai mare creștere anuală, între 20-24%, iar România are toate ingredientele necesare pentru a fi un lider european în acest domeniu. Noi, prin organizarea acestor evenimente, încercăm să creăm un lanț de servicii sătești, din care să aibă de câștigat, într-un mod prietenos cu mediul, mai mulți localnici, care se implică: cei care pun la dispoziție produsele, cei care gătesc, gazdele etc.”, declară Georgiana Andrei, specialist comunicare FCC și coordonator al evenimentului. “Iar pentru oaspeți contează distracția, dar și sentimentul plăcut că și ei contribuie atât la bunăstarea localnicilor, cât și la importanța păstrarii naturii intacte! Vom continua aceste inițiative și în ale comune unde proiectul CARPATHIA este prezent”.
Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Primăriei Comunei Dâmbovicioara, a Centrului de Informare Turistică Dâmbovicioara și a Taberei Oratia.
Proiectul Fundației Conservation Carpathia a început în 2009, prioritar cu protejarea de păduri în Estul Munților Făgăraș. A continuat, începând cu 2012, cu refacerea zonelor tăiate ras și cu administrarea de fonduri cinegetice. Iar în ultimii ani, fundația a început să se implice activ și în promovarea zonei, în organizarea de evenimente locale și de programe educaţionale pentru elevi, toate pentru sublinia unicitatea valorii naturale a Munţilor Făgăraş.
Proiectul Conservation Carpathia este unic în România și reprezintă una din cele mai importante inițiative de conservare din Europa.

Dumitru Secăreanu, primarul comunei Dâmbovicioara:
“Ce am putea spune… numai cuvinte de laudă! În primul rând, e un început extraordinar de plăcut şi cred că şi cei din zona noastră au luat o lecţie pentru cea ce înseamnă ziua de mâine, să facă şi ei acelaşi lucru pe care l-aţi făcut dumneavoastră, cred că vor să vă cumpere, să vă ia preia. În primul rând, aţi ales un cadru natural extraordinar de plăcut şi a doua problemă care a fost la mijloc, ţinând cont că a fost un timp extraordinar de plăcut, tot ca organizatorii care sunteţi dumneavoastră şi modul de a gândi, în primul rând pentru preparate specifice zonei, şi modul de a le prezenta şi drumeţiile pe care le-aţi făcut, ca acei turişti, care au poposit în Staţiunea Turistică de Interes Naţional Dâmbovicioara, au luat întâi puţin aer de munte, iar apoi când au venit la masa pe care dumneavoastră aţi organizat-o a dat extraordinar de bine. Chiar mă uitam cum priveau lucrurile la modul de prezentare şi, totodată, fiecare tindea pentru cea ce gândea să şi mănânce, au gustat din toate, iar muzica a fost de excepţie, tineretul şi-a spus cuvântul.”    

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!