25.2 C
Campulung Muscel
16/04/2024

Dosarul rucăreanului care şi-a sechestrat concubina, la Parchet

Anul trecut, în octombrie, vă relatam cazul unei femei terorizate de soţ, la Rucăr. Andreea P., de 35 de ani, era ameninţată de concubin, Ion F., de 39 de ani. Bărbatul o bătea, o umilea şi o filma în ipostaze care trădau comportamentul lui. Pe 10 octombrie, în urma unei sesizări, poliţiştii au făcut percheziţii acasă la Ionuţ F. Bărbatul a fost ridicat, fiind dus la audieri, la Postul de Poliţie din localitate. Acesta a susţinut că este nevinovat şi că femeia s-ar fi lovit singură şi de aceea are vânătăi pe corp.

Săptămâna trecută, IPJ Argeş a anunţat că poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Rucăr au finalizat cercetările în dosarul penal al acestei cauze, privind săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi violenţă în familie. „Din cercetări s-a stabilit că, în cursul lunii octombrie 2018, un bărbat de 39 de ani, din Rucăr, şi-ar fi lovit şi lipsit de libertate concubina. Amintim că, în ziua de 10 octombrie 2018, la domiciliul bărbatului a fost efectuată o percheziţie domiciliară, în cauză fiind dispuse măsuri preventive faţă de acesta. Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere legală.”, transmit oamenii legii.

Andreea Nicoleta P. este originară din judeţul Iaşi şi şi-a cunoscut partenerul pe Facebook. După o perioadă în care idila s-a consumat virtual, cei doi s-au hotărât să se mute împreună, în casa mamei bărbatului, la Rucăr. Femeia are doi copii dintr-o căsătorie anterioară, o fată de 15 ani şi un băiat de 12 ani, îngrijiţi de tatăl lor, care lucrează în străinătate, iar cu actualul concubin, o fetiţă, care acum are şase ani şi cinci ani.

Tânăra a fost bătută, umilită şi batjocorită de bărbatul din Rucăr încă din primele zile când s-a mutat în casa acestuia, împreună cu cei doi copii ai ei, mai mari. Aşa se face că, în 2013, cei trei au ajuns în Centrul Maternal de la Câmpulung. La acel moment, concubinul a reuşit să o convingă să-l ierte, iar femeia a fugit din Centrul Maternal pe fereastra de la bucătărie. Cei doi minori au fost preluaţi de tatăl lor biologic.

Femeia a scăpat de suferinţă la începutul lunii octombrie, anul trecut, după ce a scris un bileţel, prin care povestea ce i se întâmplă, pe care l-a ascuns în pacheţelul cu mâncare dat fetiţei la grădiniţă. Educatoarea l-a citit şi a sesizat autorităţile. La prânz, Andreea P. şi Ionuţ F. au mers împreună să ia fetiţa de la grădiniţă. Educatoarea nu a schiţat niciun gest, aşa că Andreea P. a fost convinsă că nu văzuse mesajul disperat. În aceeaşi zi, o patrulă formată din poliţişti şi jandarmi a mers acasă la Ionuţ P. A ieşit bărbatul la poartă şi a fost întrebat de concubina lui. Acesta a chemat-o din casă, iar oamenii legii au întrebat-o dacă are nevoie de ajutor. Femeia, convinsă că va fi ajutată, a avut curajul să le spună ce păţeşte. În aceeaşi zi, a fost plasată, în regim de urgenţă, prin dispoziţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, într-un centru de protecţie a victimelor.

Calvarul femeii din Rucăr a fost făcut public de cotidianul „Curierul Zilei”, care a publicat şi filmuleţele cu aceasta în ipostaze umilitoare. Într-unul se vede cum femeia este pusă în genunchi să-şi ceară iertare. „Te rog frumos să mă ierţi pentru toate cuvintele pe care ţi le-am adresat azi!”, spune aceasta, iar bărbatul îi cere: „Mai tare, că nu se aude!”, moment în care femeia aflată în genunchi repetă. În altă filmare, concubina se jură pe copiii săi că nu l-a înşelat şi nu l-a minţit niciodată. Imaginile au fost surprinse de camerele de supraveghere din casă, unele fiind filmate chiar de concubin, cu telefonul mobil. Imaginile au fost trimise de Ionuţ F. fostului soţ al Andreei Nicoleta P. şi fostei soacre a acesteia. După ce au primit înregistrările, cei doi au făcut imaginile publice, soacra trimiţând pe adresa redacţiei „Curierul Zilei” cele trei filmuleţe.

„Eu am fost ţinută prizonieră, dacă pot să spun aşa, timp de cinci ani, de către concubin, împreună cu fetiţa pe care o am cu el. Pur şi simplu, eram privată de libertate, bătută, umilită. Ieşeam, nu pot să mint, că nu ieşeam deloc, dar însoţită numai de către el şi nu puteam să cer ajutorul nimănui, pentru că îmi era foarte frică, fiind ameninţată tot timpul de către el. Propriei lui mame i-am cerut ajutorul de „n” ori, mamei lui, să anunţe autorităţile, dar dacă nu a făcut-o ea, un străin de ce m-ar ajuta?!”, s-a destăinuit femeia în faţa camerelor de filmat.

În ziua în care a fost dus la audieri, la Postul de Poliţie Rucăr, la ieşire, Ionuţ F. a spus că nu şi-a sechestrat concubina şi nici nu a maltratat-o. Ba, mai mult, spunea că femeia se lovea singură, având probleme psihice. Tânărul a povestit că vânătăile de pe trupul Andreei nu au fost provocate de el. Ionuţ F. a mai declarat că totul este un complot pus la cale de concubina lui şi fostul soţ al acesteia, aflat la muncă în străinătate. Tatăl bărbatului a venit cu aceeaşi variantă, cum că nora sa se rănea singură. Ionuţ F. a ţinut să precizeze că, indiferent cum se va sfârşi această poveste, el nu va renunţa la fetiţa lui şi va face tot ce-i stă în putinţă să îşi aducă fata acasă.

Într-adevăr, Ionuţ F. a deschis o acţiune în instanţă, care să stabilească un program după care să-şi viziteze fiica. Numai că a avut ghinion, din cauza unui conflict negativ de competenţă, ivit între Judecătoria Iaşi şi Judecătoria Câmpulung. Acest conflict a fost mediat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a decis ca Judecătoria Câmpulung să se ocupe de soluţionarea cauzei. Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!