22.4 C
Campulung Muscel
12/04/2024

Judecat pentru ultraj, insul din Bughea, plasat în arest la domiciliu

Luni, 29 iulie 2019, Judecătoria Câmpulung a respins cererea Parchetului de prelungire a arestului preventiv pentru bărbatul din Bughea de Sus, suspect de ultraj, şi l-a plasat în arest la domiciliu. Parchetul a contestat decizia, urmând ca instanţa superioară să decidă  sub ce măsură va fi judecat bugheanul.

Gabriel Cruceru, de 38 de ani, din Bughea de Sus a fost arestat preventiv pe 8 iunie, după ce a înjurat, a ameninţat şi a atacat cu toporul un echipaj de Poliţie. Până la expirarea celor 30 de zile, Judecătoria Câmpulung a dispus să rămână în continuare în arestul IPJ Argeş încă 30 de zile, până pe 6 august. Astfel, luni, 29 iulie, completul penal s-a întrunit şi a respins cererea Parchetului Câmpulung de menţinere a privării de libertate şi l-a plasat pe Gabriel Cruceru în arest la domiciliul din Bughea de Sus, pentru viitoarele 30 de zile, până pe 27 august 2019, inclusiv. S-a decis şi punerea lui în libertate, dacă nu este reţinut în altă cauză. În timpul în care este consemnat la domiciliu, lui Gabriel Cruceru i s-au impus mai multe obligaţii pe care să le respecte: să nu părăsească imobilul în care locuieşte, din Bughea de Sus; să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu persoana vătămată, Cosmin Ionuţ Niculescu sau membrii familiei acestuia, cu martorii din  cauză. Bărbatului i-a fost adus la cunoştinţă că, dacă încalcă măsurile stabilite, măsura arestului la domiciliu îi poate fi înlocuită cu arestarea preventivă.

A doua zi, pe 30 iulie, Parchetul a contestat decizia Judecătoriei Câmpulung, urmând ca apelul să se judece la Tribunalul Argeş în următoarea perioadă.

Gabriel Cruceru a ajuns în atenţia oamenilor legii pe 6 iunie, când mai mulţi locuitori din Bughea de Sus, din zona „La Dobrescu”, au chemat Poliţia, după ce doi bărbaţi s-au luat la ceartă, apoi la bătaie, după ce s-au „cinstit” bine. La faţa locului au ajuns poliţiştii de la Postul Bughea de Sus, care, pentru a stinge conflictul şi a-i despărţi pe scandalagii, au folosit spray-ul lacrimogen din dotare. Atunci, Gabriel Cruceru a plecat acasă, dar s-a întors cu un topor, ameninţând pe toată lumea, inclusiv pe poliţişti. Unul dintre agenţi a fost nevoit să tragă câteva focuri de armă în plan vertical şi, dacă agresorul nu s-a potolit, şi spre el, rănindu-l la gamba stângă. Gabriel Cruceru s-a refugiat în casă, refuzând să primească îngrijiri medicale. În cele din urmă, a mers la spital, unde a fost tratat la Compartimentul Primiri Urgenţe, medicul de gardă constatând că glonţul a trecut pe lângă os şi nu a atins nimic care să-i afecteze gamba dreaptă. Pe lângă picior, i-a fost imobilizată şi mâna dreaptă, care prezenta o tumefacţie. Cadrele medicale i-au recomandat să rămână internat, sub supraveghere, dar scandalagiul a refuzat. Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!