22.4 C
Campulung Muscel
12/04/2024

După ce a furat de la Flanco, „Americanul” s-a ales cu amendă

Un câmpulungean de 37 de ani, zis „Americanul”, are numeroase condamnări la activ, pentru furt. Cea mai nouă a venit la finele lunii trecute, după ce a fost judecat că a „ciordit” dintr-un magazin de electronice şi electrocasnice.

Pe 27 iunie 2019, Lucian Traian Lauer, căci despre el este vorba, a fost pedepsit de Judecătoria Câmpulung, după ce a fost acuzat de săvârşirea infracţiunii de furt în formă continuată (două acte materiale) şi judecat în stare de libertate. A primit o amendă penală de 1.350 lei, reprezentând 135 de zile, calculate cu 10 lei pe zi. Instanţa i-a pus în vedere câmpulungeanului că dacă nu va achita suma impusă, în tot sau în parte, numărul zilelor amendă neexecutate i se vor înlocui cu un număr corespunzător de zile de închisoare. Prin decizia de luna trecută, Lauer a fost obligat să plătească firmei, parte civilă în proces, suma de 629,97 lei, reprezentând despăgubiri civile, respectiv contravaloarea bunurilor sustrase de la Flanco Retail SA. Tot inculpatul trebuie să suporte şi cheltuielile judiciare către stat, de 400 lei. Decizia nu a fost definitivă, părţile având la dispoziţie 10 zile de la comunicarea minutei ca să o conteste.

În vara lui 2017, Judecătoria Câmpulung l-a condamnat pentru că a prădat o casă de amanet din Lereşti, la un an de închisoare, cu executare, în regim de detenţie. Prin aceeaşi hotărâre, Lucian Traian Lauer, zis „Americanul”, a fost pus să plătească firmei AGM Amanet Concetp IFN Lereşti suma de 330 lei, despăgubiri civile, şi 400 lei, cheltuieli judiciare avansate de stat. „Americanul” a contestat decizia, iar Curtea de Apel i-a schimbat condamnarea de la pedeapsa închisorii în amendă penală de 5.000 de lei, adică contravaloarea a 250 de zile amendă a câte 20 de lei.

Aşa că bărbatul a fost încurajat să „practice” în continuare. În toamna lui 2017, el şi Sorinel Vasile Chiriţă au fost surprinşi de camerele de supraveghere ale unui centru comercial din Piteşti în timp ce sustrăgeau ţigări şi băuturi alcoolice. Prin distragerea atenţiei vânzătoarei, cei doi au furat bunuri de aproximativ 500 de lei. Bărbaţii au fost trimişi în judecată, iar procesul s-a derulat pe rolul Judecătoriei Piteşti. Speţa s-a definitivat prin încetarea procesului penal faţă de Lucian Traian Lauer şi Sorinel Vasile Chiriţă, după ce aceştia s-au împăcat cu partea vătămată, firma Andralim Prosper SRL, prin Mihăiţă Liviu Cumpenaşu.

Tot la Judecătoria Piteşti este în derulare un alt dosar, în care Lucian Traian Lauer este judecat pentru furt, alături de Ion Gabriel Marinescu, parte vătămată fiind Farmaceutica Argesfarm SA, prin Claudia Tucă, următorul termen fiind pe 12 septembrie 2019. Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!