Recenta alocare de fonduri de la Consiliul Judeţean, care a dirijat 200.000 de lei către Bughea de Jos, a permis autorităţilor locale muscelene să instaleze şantierul unei noi investiţii în alimentarea cu apă, care, pe 15 iunie 2019, se afla în a treia zi de lucru. Mai precis, primarul Dorel Ion Tănăsescu derulează o lucrare de extindere – supradimensionare – a reţelei de apă potabilă de la noul bazin Mlăci (250 mc), pe traseul Monumentul Eroilor Mlăci, Malul Bisericii, sediul Primăriei. Investiţia în valoare de 457.477,87 lei, după cum îi informează pe plătitorii de taxe şi impozite şeful Executivului, va asigura necesarul de apă potabilă, permanent, şi locuitorilor din zonele înalte ale comunei, respectiv Malul Bisericii, Piscul Vlazilor şi Calului, Pleşa, Poenandre şi Grui.
Imaginile postate de primarul Tănăsescu pe pagina personală de socializare, folosită pentru aducerea la cunoştinţa consătenilor a activităţii administraţiei publice locale, au fost surprinse în a treia zi a desfăşurării de forţe ale firmei Hidro Instal Water SRL, din Corbeni, care a câştigat contractul despre care relatăm. Informarea despre lucrarea de extindere a sistemului de alimentare cu apă conţine şi o noutate în materie de intervenţii ale Primăriei, la solicitarea cetăţenilor. Aşa cum este podul pietonal de la Stoieni – stadion, pentru care, la şedinţa Consiliului Local din luna iunie, vor fi supuşi atenţiei aleşilor indicatorii tehnico-economici actualizaţi conform prevederilor în materia salariului minim în activitatea de construcţii, majorat la 3.000 de lei. Aşadar, se produce o creştere a preţului lucrării la pod, impusă de lege.
„Fac apel şi la locuitorii din Mlăci să înţeleagă că eventualele avarii nu vor dura mai mult de o oră, două.”, a mai scris primarul, asaltat de cetăţenii care au dorit să afle informaţii suplimentare celor transmise. Aşa cum este amănuntul branşării gospodăriilor la noua reţea. „Conducta se va branşa la cea existentă.”, îi explică şeful Primăriei Ştefaniei Iordache, care l-a întrebat cum procedează ca să-şi bage apa în gospodărie. Dacă tot se lucra şanţul pentru conductă, un cetăţean îi recomanda primarului să astupe canalizările care au scurgerea pe şanţ. „Se poate verifica şi se vor lua măsuri cu toţi cei care deversează în şanţul stradal.”, anunţă Dorel Tănăsescu.
În ceea ce priveşte proiectul de canalizare, despre care i s-au cerut amănunte edilului şef, există o astfel de iniţiativă la Bughea de Jos, dar numai pentru 9 kilometri de reţea, cu staţie de epurare, la o valoare de peste 6.500.000 lei. Cât despre cel privitor la reţeaua de gaze naturale, în legătură cu debutul căruia Ioan Trandafir a solicitat un termen estimativ de aşteptare, şi acesta există, pentru 25 kilometri, cu o valoare de peste 8.300.000 lei.