11.6 C
Campulung Muscel
29/03/2024

Preşedintele PSD Argeş, Şerban Valeca: „Un rezultat al măsurilor luate de Guvern: numărul şomerilor a scăzut la cote istorice”

Rata şomajului în judeţul Argeş a ajuns la un nivel minim record – 2,85%! Conform directorului Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Nicolae Bădescu, „o astfel de rată scăzută a şomajului nu a mai fost înregistrată niciodată”. Este un rezultat firesc al măsurilor luate de Guvern pe baza programului de guvernare al PSD. „Numărul angajaţilor în Argeş a depăşit 160.000. În acelaşi timp, numărul şomerilor a scăzut la cote istorice, dovadă că economia este pe drumul cel bun, iar creşterea economică este solidă. Acelaşi lucru se întâmplă şi în celelalte judeţe ale ţării. Investiţiile publice – în special prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, dar şi din fonduri europene sau din alte programe finanţate de stat, facilităţile fiscale acordate firmelor, programele de stimulare a creării de noi firme şi, implicit, de noi locuri de muncă – toate acestea şi alte măsuri similare au condus România pe drumul unei performanţe economice, care se transpune şi în creşterea nivelului de trai al cetăţenilor.”, a declarat senatorul Şerban Valeca, preşedinte al PSD Argeş şi vicepreşedinte al Senatului României.

Ce a făcut PSD pentru medici şi Sănătate

Guvernarea PSD a realizat cele mai mari majorări din istorie pentru salariile medicilor şi asistentelor, care acum au venituri comparabile cu cele din Europa. Exemple de creşteri ale veniturilor „în mână” de pe fluturaşul de salariu: medic primar: de la 4.880 lei în 2016, la 15.175 lei în 2019; medic specialist ATI: de la 3.817 lei în 2016, la 12.156 lei în 2019; chirurg, chirurgie generală: de la 2.823 în 2016, la 7.700 în 2019.

A reabilitat, a modernizat, a extins şi a dotat ambulatoriile din 280 de unităţi medicale şi din 35 de unităţi de primiri urgenţe.

A dotat unităţile sanitare cu 277 maşini de anestezie şi cu aparatură de imagistică modernă. Fiecare spital judeţean a fost dotat cu echipamente moderne – cel puţin un Computer Tomograf şi un RMN – şi echipamente pentru analize de laborator şi cu paturi pentru arşi.

A introdus un nou vaccin în schema obligatorie gratuită: vaccinul pneumococic. Vaccinul se administrează gratuit, în cabinetele medicilor de familie. Prin desfiinţarea comisiilor de la Casele de Sănătate a acordat acces rapid la tratament pentru bolnavii de cancer, pentru cei cu afecţiuni cardio-vasculare şi pentru alţi pacienţi din programele naţionale de sănătate publică.

A acoperit în întregime costurile pentru tratamentul Hepatitei C, fibroză gradele 3 şi 4, pentru 4.500 pacienţi.

A actualizat lista medicamentelor compensate şi au fost introduse 37 de noi substanţe active pe lista medicamentelor compensate şi gratuite.

A alocat 42 de milioane de euro pentru construcţia şi dotarea cu echipamente a patru clădiri complexe de spital pentru pacienţii cu arsuri severe, pentru şase noi centre regionale pentru depistarea cancerului de col uterin, a cancerului la sân sau colorectal şi pentru dotarea sălilor de operaţii din 50 de spitale.

A dotat centrele de specialitate cu echipamente medicale de screening auditiv prin otoemisiuni acustice, în valoare de 2.633.000 lei.

Prin PNDL s-au alocat 24 milioane de euro pentru noul Spital de la Mioveni

În România sunt deschise în prezent 12.681 de şantiere finanţate prin cele două etape ale Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), fondurile alocate până acum pentru proiectele de investiţii ridicându-se la circa 47 miliarde de lei, a anunţat vicepremierul Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. 

În Argeş, prin PNDL I şi PNDL II s-au alocat, pentru 232 de proiecte, sume totale de 1,3 miliarde de lei. „Programul Naţional de Dezvoltare Locală, iniţiat de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi-a dovedit utilitatea şi eficienţa. În toate localităţile s-au investit sau sunt în curs de derulare investiţii pentru apă, canalizare, şcoli, drumuri, poduri, cămine culturale… În special pentru mediul rural, dar şi în mediul urban, programul a fost şi continuă să fie un succes. Condiţiile de trai ale locuitorilor sunt astfel îmbunătăţite, iar prin derularea investiţiilor se generează plus-valoare şi se creează noi locuri de muncă. PSD a dovedit că ştie şi poate să guverneze şi să facă performanţă, iar România merită mai mult respect în Europa. Respect pe care îl putem câştiga inclusiv prin a arăta că facem ceea ce trebuie pentru cetăţeni, aşa cum alte Guverne nu au putut sau nu au dorit să facă. Ca să dau numai un exemplu concret legat de Programul Naţional de Dezvoltare Locală, din 2017, până în prezent, au intrat numai în conturile Primăriei Mioveni 24 milioane de euro pentru susţinerea proiectului de construire a noului Spital Orăşenesc.”, a declarat Ion Georgescu, primarul oraşului Mioveni şi secretar executiv al PSD Argeş. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!