25.2 C
Campulung Muscel
16/04/2024

Brânzeturile cu aracet i-au băgat în spital

 

Brânză afumată cu păr în ea şi mucegai, topită la soare sau uscată de vânt, cârnaţi, lapte, slănină şi caş afumat cu praf de pe şosea, sirop din fructe fermentat sunt noile şi, în acelaşi timp, vechile sortimente de produse agro-alimentare, cu care te îmbie la tot pasul aşa-zişii producători-comercianţi care au împânzit în ultimii ani culoarul Rucăr – Bran.

Astfel de „delicatese”, care se vor eco şi pur mioritice, au băgat în spital, în urmă cu câteva zile, nouă câmpulungeni care, aflaţi în tranzit în zona Moeciu, au poftit la mâncarea de la tarabele aliniate de-a lungul şoselei în zona Fundata. Au venit peste comercianţi cei de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului şi le-au trântit nişte amenzi usturătoare, care să le taie pofta de a mai trage pe sfoară stomacurile trecătorilor pofticioşi. 

Ne îndoim că măsura luată i-a adus pe calea cea dreaptă pe cei vinovaţi, însă, măcar în zona Fundata – Bran, cei de la Protecţia Consumatorilor îi mai bagă în sperieţi pe comercianţii stradali, fie şi după ce cumpărătorii ajung la spital. Cum astfel de nereguli se regăsesc şi la majoritatea tarabelor întinse de-a lungul DN 73, în zona Dragoslavele – Rucăr – Dâmbovicioara – Fundata, este de aşteptat ca şi Protecţia Consumatorului Argeş să se sesizeze şi să declanşeze controale amănunţite. Un alt obiectiv ar fi analiza produselor comercializate, ştiut fiind faptul că unii argeşeni descurcăreţi îşi botează produsele vândute ca fiind tradiţionale şi ecologice cu diverşi substituenţi, cum ar fi cartofii fierţi şi chiar… aracetul!

Musceleanul de pe bulevard

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!