10.3 C
Campulung Muscel
24/04/2024

Câmpulungean, condamnat pentru contrabandă cu ţigări

În toamna anului trecut, un câmpulungean de 52 de ani a fost depistat de poliţişti în timp ce comercializa ţigări susceptibile a proveni din contrabandă. Pentru că şi-a recunoscut fapta, a fost condamnat cu suspendare, dar a fost obligat de instanţă să efectueze muncă în folosul comunităţii, iar „marfa” i-a fost confiscată.

Mircea Mihai David a fost prins de poliţiştii câmpulungeni pe 21 septembrie 2018, în zona Pieţei Centrale, în timp ce comercializa ţigarete din autoturismul personal, un Audi A6, fără a putea prezenta documente de provenienţă. Pe numele lui a fost deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Totodată, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 12.300 de ţigarete, suma de 1.700 de lei, susceptibilă a proveni din activităţi de contrabandă, şi autoturismul de care persoana în cauză se folosea pentru vinderea ţigaretelor. 

Săptămâna trecută, pe 24 aprilie, Mircea Mihai David a fost condamnat, asta după ce a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung. Bărbatul a primit un an şi şase luni, pentru infracţiunea de contrabandă, iar judecătorul de caz a dispus suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de doi ani. Pe durata cât se află sub supraveghere, trebuie să respecte mai multe măsuri: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune la datele fixate de această instituţie; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare ce depăşeşte cinci zile, precum şi întoarcerea; să comunice schimbarea locului de muncă, informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Argeş sau organizat în instituţii din comunitate. 

Pe lângă acestea, câmpulungeanul a fost obligat să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Câmpulung sau la Primăria Valea Mare Pravăţ. 

Ca pedeapsă accesorie, i-au fost interzise dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie publică care implică exerciţiul autorităţii de stat, de la rămânerea definitivă şi până la executarea sau considerarea ca executată a sentinţei.

Instanţa a mai dispus confiscarea de la inculpat a ţigărilor ridicate prin procesul verbal nr. 36136/2018, al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, şi indisponibilizate prin ordonanţa nr. 2022/P/2018, din 7 ianuarie 2019, a Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung.

Prin decizia de săptămâna trecută, s-a hotărât restituirea sumelor de bani indisponibilizate, rămase neutilizate după reţinerea cheltuielilor judiciare, care se ridică la suma de 500 de lei.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare. Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!