3.6 C
Campulung Muscel
19/04/2024

Extinderea reţelelor de apă şi canalizare de la Lereşti, susţinută cu bani de Consiliul Judeţean

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, împreună cu vicepreşedintele Ion Mînzînă şi cu administratorul judeţului, Maria Dinu, a continuat vizitele în Muscel, pentru a verifica stadiul lucrărilor, unele aflate în execuţie, altele fiind deja încheiate. Lereşti a fost a doua localitate, după Cetăţeni, pe care conducerea CJ a inspectat-o, pentru a analiza, la faţa locului, stadiul implementării proiectelor.

În Lereşti, Consiliul Judeţean Argeş a investit, în ultimii doi ani şi jumătate, în special în infrastructura şcolară şi cea de apă şi canalizare. Pentru unităţile şcolare au fost alocate fonduri pentru reparaţii, modernizare sau extindere la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Lereşti, la Şcoala şi Grădiniţa din satul Pojorâta, Şcoala din satul Lereşti, Şcoala din satul Voineşti. Astfel, în comuna Lereşti, la această oră, toate unităţile şcolare au toaletele în interior şi apă curentă. Conducerea Consiliului Judeţean Argeş a vizitat, cu această ocazie, şcoala şi grădiniţa din satul Pojorâta, sat locuit în majoritate de cetăţeni de etnie romă, unde au fost realizate investiţii majore în unităţile de învăţământ, dar şi în reţeaua de apă potabilă. Şi asta pentru că, în Lereşti, au fost alocate fonduri de la bugetul judeţean şi pentru modernizarea şi extinderea reţelei de apă pe străzile Pahonţu, Şotcan, Frăsineaţa, Valea lui Pătru, Ţarină (cimitirul Eroilor), Erou Lt. Dumitru Lazea, Poduri. De asemenea, au fost vizitate şi celelalte unităţi şcolare, dar şi grădiniţa cu after school din satul Voineşti a cărei recepţie a fost făcută la începutul anului 2017. „La Lereşti, am trecut în revistă câteva obiective pe care şi Consiliul Judeţean Argeş le-a cofinanţat. Ne-am bucurat foarte mult că şi în această localitate sunt îndeplinite toate obiectivele pe care noi ni le-am asumat începând cu anul 2016. Este vorba despre dispensar, unde funcţionează şi un cabinet stomatologic. De asemenea, am văzut şcolile şi grădiniţele. Vreau să felicit conducerea Primăriei Lereşti pentru că şi-a făcut treaba şi a înţeles care sunt priorităţile. Trebuie să punctez faptul că aici s-a şi asfaltat foarte mult, după ce s-a investit o sumă importantă şi din partea Consiliului Judeţean Argeş în extinderea reţelei de apă potabilă şi, bineînţeles, în reţeaua de canalizare. Mulţumesc pentru buna colaborare domnului primar, Consiliului Local, corpului didactic! În plus, prin programul guvernamental PNDL II, comuna Lereşti are în execuţie un proiect de 1.916.762,42 lei, ce priveşte extinderea reţelei de canalizare menajeră pe străzile Valea Foii, Roman, Răceni şi pe uliţa Redea.”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu.

Din partea administraţiei locale, primarul Marian Toader a declarat: „Ţin să mulţumesc şi eu conducerii Consiliului Judeţean Argeş pentru susţinerea şi sprijinul acordat localităţii şi cetăţenilor comunei Lereşti, susţinere care a făcut posibilă realizarea tuturor acestor proiecte. Suntem o echipă şi împreună vom mai implementa şi finaliza şi alte proiecte”. “E.M.”

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!