4.8 C
Campulung Muscel
03/03/2024

Fabrică de mobilă, făcută scrum

Incendiu devastator, în noaptea de joi spre vineri, la o fabrică de mobilă din Dragoslavele. Nu mai puţin de şase echipaje de pompieri, din Câmpulung, Rucăr şi Mioveni, plus formaţiunea locală a SVSU Rucăr, au intervenit la faţa locului pentru  izolarea şi stingerea flăcărilor, care au cuprins o suprafaţă de circa 1.000 metri pătraţi, întreaga operaţiune durând mai bine de 11 ore. Nu au existat victime, însă pagubele sunt uriaşe, fabrica fiind distrusă în totalitate. ISU Argeş a deschis o anchetă pentru a afla cauza izbucnirii acestui incendiu.

Paznicul a dat alarma

Incendiul a fost semnalat în jurul orei 21.30, la fabrica de mobilă aparţinând omului de afaceri George Avram, din Rucăr, situată în incinta fostului şantier hidrotehnic din zona Luncă – Dragoslavele, alta decât cea care a luat foc în decembrie 2013. Paznicul a fost cel care a văzut flăcările şi a dat imediat alarma la 112. Focul a cuprins rapid toată clădirea confecţionată din panouri sandviş şi plină cu materiale combustibile, dintre care unele au început să explodeze. Zgomotul i-a scos din casă pe localnici şi, în scurt timp, peste 100 de persoane s-au adunat la fabrică, încercând să dea o mână de ajutor. „Paznicul a văzut. Pe mine m-a sunat o vecină şi mi-a spus că arde la fabrică şi că să ies afară, că luăm toţi foc, dacă se întoarce vântul. Eu m-am şi speriat! Când mă uit pe geam, aşa era. Flăcările erau mari, uriaşe… Soţul meu lucrează aici. Vai ce m-am speriat! Erau multe utilaje, materie primă, produse finite, vopseluri… Am zis că, dacă bate vântul tare, ardem ca şobolanii în case!”, ne-a declarat o localnică. Toate maşinile aflate în apropierea fabricii au fost evacuate. Degajarea de căldură era aşa de mare încât tot ce s-a aflat pe o rază de 10 metri în jurul clădirii s-a topit.

Intervenţia pompierilor extrem de dificilă

La locul dezastrului au ajuns cinci autospeciale cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD de la Detaşamentele de Pompieri Câmpulung şi Mioveni şi Punctul de lucru al ISU din Rucăr, dar şi o autospecială de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Rucăr, perimetrul fiind asigurat de un echipaj al Poliţiei. Lupta cu flăcările a durat peste 11 ore, incendiul fiind declarat lichidat vineri de dimineaţă, la ora 9.18. Au rămas în zonă, pentru supraveghere, două autospeciale ale ISU şi SVSU Rucăr. Din fericire, muncitorii nu se aflau în fabrică în acel moment, aşa că nimeni nu a fost rănit. Flăcările au mistuit acoperişul halei de producţie, materii prime, lacuri şi vopseluri, materiale textile şi au distrus mai multe utilaje de prelucrare a lemnului. Pagubele sunt uriaşe, de câteva sute de mii de euro, însă nu au fost evaluate, iar pompierii urmează acum să stabilească din ce cauză a pornit incendiul. Din primele cercetări, se pare că totul ar fi pornit de la o centrală termică. Poliţia a deschis în acest caz dosar de cercetare penală. Proprietarul fabricii avea asigurare.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!