Peste 9 miliarde de lei vechi îl costă pe primarul Ion Banzea restul de executat la amenajarea clădirii cabinetelor medicale în comuna Poienarii de Muscel. Mai exact, 901.929,32 lei, preţul contractului parafat în această vară cu firma din Geamăna, Roloplast Tehnoconstruct SRL, care execută lucrările de construcţii aferente acestui proiect, din care o bună parte s-a realizat. Potrivit descrierii investiţiei ataşate invitaţiei de participare lansate constructorilor, construcția va fi organizată astfel. La nivelul parterului: hol de aşteptare, două cabinete medicale, camera centralei termice, grupuri sanitare (F+B+persoane cu dizabilităţi). La nivelul etajului: hol de aşteptare, două cabinete medicale, cameră de sterilizare, grupuri sanitare (F+B), magazie. La parter, nivelul plafonului va fi coborât la 2,70 m, prin montarea unui tavan fals, din considerente energetice. Accesul la etaj se va realiza prin scară interioară, care porneşte din holul parterului.
Iată care sunt sarcinile trasate, în linii mari, executantului: „Sistemul constructiv: Zidărie închidere şi compartimentare din cărămidă GVP marca 10 şi mortar M10, de 30 cm grosime, la pereţii exteriori, şi 25 cm grosime, la pereţii interiori, întărită cu sâmburi şi centuri de beton armat; Planşeul din beton armat va fi demolat şi refăcut împreună cu centurile; Construcţia se supraetajează cu o structură din cadre de lemn, cu panouri OSB şi vată minerală, fiind respectate standardele în vigoare, referitoare la securitatea la incendii; Compartimentarea la nivelul etajului va fi realizată din gips-carton rezistent la foc; Construcţia se încadrează în clasa IV de importanţă şi categoria de importanţă D; Fundaţii continue, cu bloc de fundaţie din beton armat marca C16/20, din care pornesc stâlpii de beton.
Finisajele interioare: gresie antiderapantă, de trafic greu, pe toată suprafaţa utilă a dispensarului medical, faianţă ceramică porţelanată la înălţimea de 1.50 m, în toate încăperile, mai puțin holurile de aşteptare şi casa scării, vopsea lavabilă albă.
Finisajele exterioare: tencuiala decorativă + termosistem; vopsea texturată albă. Învelitoarea: şarpantă din lemn cu coame metalice, învelitoarea va fi realizată din tablă tip ţiglă (tip lindab).
Instalaţii electrice: Alimentarea cu energie electrică va fi realizată de CEZ-D prin branşament trifazic din SEN până la un BMP-T. Din BMP, prin coloana electrică tip FY 3×50 +2×25 mm2 – PVCU 0 50 este alimentat tabloul TOG – Clădire cabinete medicale. Instalaţia electrică va fi realizată cu conductor de cupru FY protejat în tub de protecţie IPEY, montaj îngropat, mediu uscat. Iluminatul va fi realizat cu corpuri de iluminat fluorescente, respectând gradul de protecţie al fiecărui spaţiu în parte. Paralel cu iluminatul normal, s-a proiectat un iluminat de siguranţă realizat cu corpuri de iluminat cu acumulator tip CISA -01 -1×8 W. Instalaţii sanitare vestiare: Alimentarea cu apă se face de la reţeaua existentă în zonă. Aceasta va fi realizată printr-un branşament din ţeava PPR 40, L=18 m, prevăzut cu vana de branşament, montată într-un cămin de vane. Apele uzate, provenite de la grupurile sanitare, peste cota terenului, vor fi evacuate gravitaţional, până la căminul exterior de canalizare, de unde vor fi evacuate într-o microstaţie de epurare biologică, etanşă, nevidanjabilă, tip EC12. Obiectele sanitare vor fi din porţelan sanitar şi oţel inox. Bateriile şi robineţii vor fi din oţel inox. Instalaţia de încălzire: confortul termic va fi asigurat prin intermediul unei centrale termice pe combustibil solid (lemn), respectiv prin intermediul unor instalaţii de aer condiţionat amplasate în cabinetele medicale.”
O parte dintre lucrări s-au realizat în acest an, parterul fiind rezolvat, la fel şi etajul, urmând ca, în 2019, dispensarul medical amenajat pe locul unui fost aprozar să continue cu finisajele şi dotările.