8.5 C
Campulung Muscel
03/03/2024

Răpus de alcool, a căzut în stradă

 

Sunt destul de izolate cazurile când alcoolicii ajung să spună „stop, trebuie să merg la dezalcoolizare, pentru că altfel mă distrug”. Partea şi mai rea este că acest „sport” a ajuns să fie practicat tot mai mult de la o vârstă fragedă. La Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal ajung, în ultimii ani, tot mai persoane care beau de nu mai ştiu de ele şi sunt culese de pe străzi de echipajele SMURD ori de cadrele medicale de la Serviciul Ambulanţă, în funcţie de gravitatea cazurilor. 

Aşa s-a întâmplat şi în urmă cu câteva zile, când un muscelean a fost cules de un echipaj medical aproape în comă alcoolică, în zona blocurilor Turn, în spatele unui chioşc de desfacere a produselor de panificaţie. La prima vedere, se părea că bărbatului i se făcuse rău, însă, odată ce te apropiai de el, mirosul de alcool îţi tăia respiraţia. Echipajul SMURD i-a acordat primele îngrijiri, după care l-a transportat pe beţivan la Spitalul Municipal, unde a rămas sub tratament perfuzabil, până când s-a trezit din beţie. Săptămânal, la Spitalul Municipal Câmpulung, ajung în medie cam 7-8 beţivi, care, fie au căzut şi s-au lovit, fie au fost atacaţi de câini sau agresaţi de alte persoane, fie au fost aduşi în comă alcoolică, fie au suferit complicaţii ca urmare a consumului excesiv de alcool. În cele mai rare şi mai fericite dintre cazuri, oamenii vin să ceară ajutor medical pentru a scăpa de această patimă. Beţivanii cu leziuni corporale sunt trataţi la UPU, după care sunt transferaţi la Psihiatrie, pentru tratamentul de specialitate, cei ajunşi în comă sunt internaţi la Terapie Intensivă, apoi transferaţi tot la Psihiatrie, iar cei care vor să se lase ajung direct la medicul psihiatru. 

 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!