8.5 C
Campulung Muscel
03/03/2024

Doi donatori din Bucureşti au înzestrat Primăria Godeni cu şase apartamente

Autorităţile de la Godeni au făcut rost de şase locuinţe, pe care, după îndeplinirea formalităţilor de intabulare, le pot pregăti în vederea rezolvării unor doleanţe locative. Patrimoniul imobiliar al comunei a sporit graţie gestului filantropic al unei familii din Capitală, care a renunţat la apartamentele deţinute pe trei nivele ale unui bloc din satul Coteşti. Odată cu oferta de donaţie, pe care Consiliul Local era solicitat s-o primească, la întrunirea lunară din noiembrie, a fost soluţionată şi cererea unui cetăţean care dorea să obţină uscătoria blocului, pe care un vecin se cam făcuse stăpân, cu de la el putere. 

Donaţia le permite aleşilor să mai rezolve din cererile de locuinţe  

Unul dintre punctele importante ale agendei de lucru a aleşilor locali de la Godeni, în luna noiembrie, a constat în acceptarea donaţiei făcută comunei de către Radu Voicu-Moldoveanu şi Ecaterina Magdalena Voicu-Moldoveanu, domiciliaţi în Bucureşti. Oferta acestora din 29 octombrie 2018 cuprinde şase apartamente situate într-unul dintre blocurile de la Coteşti, descrise astfel. Trei dintre apartamente sunt la etajul 2 şi au fiecare o suprafaţă totală de 69,51 mp. Al patrulea, cu aceeaşi suprafaţă, se află la etajul 1. Celelalte două sunt la parter şi măsoară 65,38 mp. Donaţia include şi dreptul de coproprietate forţată asupra părţilor comune ale imobilului-bloc, care, prin natura şi destinaţia lor, sunt în folosinţa tuturor coproprietarilor, inclusiv terenul, în suprafaţă de 20 mp, respectiv cota de 5%, atribuită în folosinţă pe durata existenţei construcţiei, prin decizia Primăriei comunei Godeni.

Primarul Ion Pădureanu a fost mandatat de Consiliul Local să semneze actul de donaţie în formă autentică. Totodată, administraţia publică locală s-a angajat să suporte cheltuielile aferente încheierii şi autentificării actului de donaţie. Hotărârea aprobată la finele lunii noiembrie mai prevede că imobilele care fac obiectul ofertei de donaţie vor fi intabulate în proprietatea comunei Godeni şi vor fi introduse în Inventarul bunurilor care aparţin domeniului public al localităţii. 

Tot legat de zona de blocuri din Coteşti, în discuţia aleşilor, purtată luna trecută, a intrat, în regim de urgenţă, cererea unui cetăţean pe nume Dorinel Becuţ, care a solicitat închirierea unui spaţiu de 3 metri pătraţi. Spaţiul cu pricina este, potrivit informaţiilor oferite în plen de şeful Executivului, o uscătorie aflată la parterul blocului. „Domnul Becuţ locuieşte la parter şi nu deţine balcon. În prezent, acest spaţiu solicitat este deţinut de un locatar din alt bloc şi nu este normal. Sunteţi de acord cu această solicitare?”, i-a întrebat primarul pe consilieri, care au exprimat în unanimitate un acord favorabil. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!